GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατακλυσμός στην Κίνα με δεκάδες νεκροούς και αγνοούμενους

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται στη βόρεια και την κεντρική Κίνα από χθες το ...


Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται στη βόρεια και την κεντρική Κίνα από χθες το πρωί, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν επίσης κυκλοφοριακό χάος και να αναγκάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας, 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 68 αγνοούνται, σύμφωνα με την αρμόδια επαρχιακή υπηρεσία. Παράλληλα, περίπου 163.900 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλέστερες περιοχές.
Στην υπηρεσία έχουν φθάσει αναφορές για πλημμύρες και κατολισθήσεις, που κατέστρεψαν περισσότερα από 47.713 σπίτια και 3,5 εκατ. στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και χάος στις τηλεπικοινωνίες. Οι άμεσες οικονομικές ζημίες από τις βροχοπτώσεις ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 4,75 δισεκ. γιουάν (711 εκατ. δολάρια). Οι αρχές έχουν ήδη διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και σκηνές και ρούχα στις περισσότερο πληγείσες πόλεις.
Στη γειτονική επαρχία Χενάν, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 ανθρώπων, ενώ 6 αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι έντονες βροχοπτώσεις ανάγκασαν 105.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ισοπέδωσαν 2.110 σπίτια και κατέστρεψαν 207.200 στρέμματα γης. Η άμεση οικονομική ζημιά στην επαρχία Χενάν εκτιμάται στα 477 εκατ. γιουάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση