GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΕ σε Ερντογάν: Τα χρήματα είναι για τους πρόσφυγες, όχι για εσένα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπ...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία υποστήριξη.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάθε υπαινιγμός για το αντίθετο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια", απάντησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, o εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος ρωτήθηκε στη διάρκεια καθημερινής ενημέρωσης Τύπου.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ARD, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους στο θέμα της οικονομικής βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες. Υποστηρίζοντας πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις "δεν είναι ειλικρινείς", ο Ερντογάν είπε ότι από τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε η ΕΕ, μόνο "ένα με δύο δισεκατομμύρια" έχουν καταβληθεί.
Στη συνέντευξη ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει δαπανήσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από τον πόλεμο στη Συρία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς, περίπου 740 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ η Επιτροπή ετοιμάζεται να υιοθετήσει "ένα συμπληρωματικό ειδικό μέτρο" για τη χορήγηση 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από τα 740 εκατομμύρια, 105 έχουν ήδη δαπανηθεί, διευκρίνισε πηγή της Κομισιόν.
"Το ποσό αυτό φθάνει τα 2,15 δισεκατομμύρια πριν από το τέλος του μηνός" για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες που τους φιλοξενούν, συνόψισε ο εκπρόσωπος.
Οι πόροι της ΕΕ προορίζονται για τους πρόσφυγες, "και όχι για την τουρκική κυβέρνηση", επέμεινε.
Στην προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη, η ΕΕ κατέληξε στις 18 Μαρτίου σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με την Τουρκία η οποία προβλέπει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας με αντάλλαγμα κυρίως τη δέσμευση της Άγκυρας ότι θα δεχθεί στο έδαφός της τους Σύρους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση