GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Τούρκοι... αγοράζουν σαν τρελοί σημαίες μετά το πραξικόπημα

Αν κάποιοι πραγματικά βγήκαν κερδισμένοι από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, αυτοί φαίνεται πως είναι... όσοι πουλάνε τουρκικ...


Αν κάποιοι πραγματικά βγήκαν κερδισμένοι από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, αυτοί φαίνεται πως είναι... όσοι πουλάνε τουρκικές σημαίες!

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Reuters, η ζήτηση για τουρκικές σημαίες έχει εκτοξευθεί τις τελευταίες μέρες, καθώς οι Τούρκοι πολίτες θέλουν να δείξουν τον πατριωτισμό τους μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν όταν μερίδα των ενόπλων δυνάμεων επιχείρησε να αναλάβει την εξουσία στη χώρα, ανατρέποντας τον Ταγίπ Ερντογάν.

“Από την πρώτη μέρα πουλήθηκαν περίπου 1,5 εκατομμύριο σημαίες. Αναμένω ότι ακόμα πέντε εκατομμύρια θα πωληθούν μέσα στις επόμενες μέρες”, δηλώνει ο Ορκούν Αλτιέρ, ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής σημαιών Γκιοζντέ Μπαϊράκ. “Δάσκαλοι, σιδεράδες, καντινιέρηδες, όλοι θέλουν σημαίες αυτή τη στιγμή. Δε μου έμεινα καν καμία για να κρεμάσω στο δικό μου σπίτι”, προσθέτει.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, ως και 10 εκατομμύρια σημαίες αναμένεται να πωληθούν στην Τουρκία τις επόμενες μέρες, με τη ζήτηση να είναι η υψηλότερη από το 2002, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας έφτασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Ακόμα και σε πιο ήρεμες εποχές, η τουρκική σημαία αποτελούσε ανέκαθεν ένα ιερό σύμβολο σε μία χώρα όπου είναι έγκλημα το σκίσιμο της σημαίας ή οποιαδήποτε βεβήλωσή της, σημειώνει το Reuters.

“Είχαμε αρκετές σε στοκ, αλλά φύγανε όλες. Ξεκινήσαμε νέα παραγωγή... Η ζήτηση είναι τεράστια. Το κοινό μας είναι πραγματικά τόσο ευαίσθητο με αυτό το θέμα”, λέει ο Σελαχατίν Αφσάρ της Καρανφίλ Μπαϊράκ, εταιρείας κατασκευής σημαιών στην Προύσα. “Προσωπικά λυπήθηκα τόσο πολύ για τη χώρα μου τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος, που δεν μπορούσα να σκεφτώ να πουλήσω σημαίες, ακόμα κι αν είχε τόσες πολλές από αυτές τότε”.

“Έχουμε αυξήσει την παραγωγή, αλλά παίρνει χρόνο για να τις φτιάξουμε”, δηλώνει ο Ιζέτ Αντάρ, ιδιοκτήτης της Αϊμπαϊράκ, που κατασκευάζει σημαίες τα τελευταία 25 χρόνια. “Είναι εργοστασιακής παραγωγής, οπότε παίρνει δύο με τρεις μέρες για να τις φτιάξουμε”.

“Βασικά, όλοι στην Τουρκία θέλουν σημαίες”, συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση