GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία στο Ντάλας: Πραγματικό οπλοστάσιο το σπίτι του δράστη

Ο Μάικα Τζόνσον, ο Αφροαμερικανός δράστης της επίθεσης στο Ντάλας, έκρυβε στο σπίτι του ένα πραγματικό οπλοστάσιο, σύμφωνα με την αστ...


Ο Μάικα Τζόνσον, ο Αφροαμερικανός δράστης της επίθεσης στο Ντάλας, έκρυβε στο σπίτι του ένα πραγματικό οπλοστάσιο, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του υπόπτου, η αστυνομία βρήκε υλικό που χρησιμεύει στην κατασκευή βομβών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, τουφέκια, πυρομαχικά και ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τακτικές μάχης", ανακοίνωσε η αστυνομία, αναφερόμενη στον 25χρονο, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν από το Νοέμβριο του 2013 ως τον Ιούλιο του 2014.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο Τζόνσον, ο οποίος σκότωσε 5 αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους 9 ανθρώπους προς το τέλος διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας, έδρασε μόνος του στην επίθεση αυτή και δεν είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα.

"Σε αυτό το στάδιο, φαίνεται ότι ήταν ένας μόνο ο δράστης και δεν είχε διασυνδέσεις ούτε είχε εμπνευστεί, βάσει αυτού που γνωρίζουμε, από κάποιο διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη.

Ο ύποπτος εξήγησε κατά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις που είχε με τους αστυνομικούς όταν είχε οχυρωθεί μετά την επίθεση σε ένα γκαράζ ότι είχε "οργιστεί" για τον θάνατο Αφροαμερικανών στα χέρια της αστυνομίας αυτήν την εβδομάδα και ότι ήθελε "να σκοτώσει λευκούς, ιδιαίτερα λευκούς αστυνομικούς".

Επίσης προτού σκοτωθεί από την έκρηξη βόμβας που πυροδότησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ, ο 25χρονος είπε ότι "δεν έχει σχέσεις με καμία οργάνωση και ότι τα έκανε όλα μόνος του", σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση