GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεβέντης: Ο Θεοδωράκης αν δεν ταυτίζεται με τη ΝΔ, φλερτάρει έντονα μαζί της

"Ο κάθε πολιτικός παίρνει αποφάσεις και αναλαμβάνει ευθύνες. Φαίνεται πως η επιλογή αυτή, αν δεν ταυτίζεται με τη ΝΔ, φλερτάρει έντο...


"Ο κάθε πολιτικός παίρνει αποφάσεις και αναλαμβάνει ευθύνες. Φαίνεται πως η επιλογή αυτή, αν δεν ταυτίζεται με τη ΝΔ, φλερτάρει έντονα με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης" δηλώνει ο Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην απόφασή του να καταθέσει πρόταση για αναλογικότερο μπόνους.

"Η πρώτη και μεγάλη αλλαγή που θα έρθει με την ψήφιση της απλής αναλογικής είναι η συνεργασία των κομμάτω πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας. Μέχρι τώρα, εξαιτίας του μπόνους, ούτε κουλτούρα συνεργασιών είχε το πολιτικό σύστημα, ούτε πολιτική στρατηγική για να καθίσουν στο τραπέζι οι πολιτικοί αρχηγοί και να βρουν λύσεις για τον τόπο" τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

"Εάν από το 2009 είχαμε εφαρμογή της απλής αναλογικής, δεν θα γινόντουσαν αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και η χώρα θα είχε βγει από το αδιέξοδο που βιώνει τα τελευταία έξι χρόνια. Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι η απλή αναλογική, που ήταν αίτημα της Αριστεράς και του Αλ. Παπαναστασίου εδώ και 100 χρόνια, θα βοηθήσει την Ελλάδα να βρει τον βηματισμό για να πορευτείτα επόμενα δύσκολα χρόνια. Μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, τη ρουσφετολογία που γεννήθκε από τις μονοκομματικές κυβερνήσεις, με στόχο να κερδίζουν κάθε φορά τις καρέκλες της εξουσίας. Αυτοί που μιλάνε για ακυβερνησία με την απλή αναλογική ονειρεύονται εξουσιομανίες και τρέφουν με αυταπάτες τους κομματικούς στρατούς" προσθέτει.

"Όποια κόμματα και πρόσωπα αρνούνται να ψηφίσουν τον νέο εκλογικό νόμο ουσιαστικά στηρίζουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να περάσουμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Κανένα από τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται "κεντρώα" δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του.  Θέλουν να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια και κρύβονται πίσω από κομματικές σκοπιμότητες. Και επειδή ορισμένοι υποστηρίζουν πως η Ένωση Κεντρώων είναι "ουρά" του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να τους πω να μην βιάζονται. Δεν στηρίζουμε το κυβερνών κόμμα, στηρίζουμε την πρόταση για την οποία παλεύω εδώ και 35 χρόνια. Έχουμε θέσεις συγκεκριμένες και αυτές στηρίζουμε. Άλλοι είναι θιασώτες του κυβερνητισμού και των καρεκλών. Εμείς θα στηρίξουμε εκείνο το κυβερνητικό σχήμα που θα δεχτεί τις θέσεις του κόμματός μας, όποιο κι αν είναι αυτό, είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ, στο μέλλον" επισημαίνει ο κ. Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου το σενάριο της ακυβερνησίας που αποτελεί τον αντίλογο στην απλή αναλογική.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση