GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σβίγκου: Κανένα σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

«Σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το ευρώ, δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση. Αυτό το έχει απαντήσει πολλάκις και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», ...


«Σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από το ευρώ, δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση. Αυτό το έχει απαντήσει πολλάκις και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Υπενθύμισε επ' αυτού την απάντηση και σε επίκαιρη ερώτηση της κ. Γεννηματά από τον Ιούλιο του 2015, για να επισημάνει ότι «όλα αυτά είναι γνωστά, έχουν απαντηθεί». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «βασίζεται σε τέτοιου είδους σενάρια και σε τέτοιου είδους “ιστορίες για αγρίους”, δείχνοντας το δικό της πολιτικό κενό και τη δική της έλλειψη πολιτικής στρατηγικής».

Είπε ότι «αυτό που πρέπει να κάνει η κάθε κυβέρνηση, είναι να είναι σε εγρήγορση και να προστατεύει τη χώρα από ενδεχόμενες δυσκολίες και σενάρια άλλων κύκλων», υπογραμμίζοντας πως «αυτό, όμως, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από σχέδια και θεωρίες συνομωσίας για έξοδο από το ευρώ».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό είναι κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ’12, αν δεν κάνω λάθος, και ήταν κάτι όπου η ίδια η πραγματικότητα έχει δείξει ότι δεν έχει καμία βάση».

Σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι καταρτίστηκε με βάση τις συγκεκριμένες μελέτες και για την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων. Παρέπεμψε στη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή, που έχει συσταθεί στη Βουλή, για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, για να προσθέσει πως μια απλή ανάγνωση των σχετικών ρεπορτάζ, «δείχνει ότι η βιωσιμότητά τους εξαρτιόταν από  “θαλασσοδάνεια”, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να αποπληρώνουν, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα».

«Από αυτό», είπε, «βγάζουμε το συμπέρασμα, και με δεδομένο το πώς έχουν αλλάξει τα έσοδα από τη διαφήμιση, ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι άπειρες οι άδειες τις οποίες μπορεί να σηκώσει η αγορά».

Η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι η απλή αναλογική είναι πάγια θέση και της Αριστεράς και όλων των προοδευτικών δυνάμεων, ότι είναι σωστό που ήρθε σε μια περίοδο μακριά από τις εκλογές. «Θέλω να πιστεύω», είπε, «ότι και οι υπόλοιπες δυνάμεις θα αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και την ιστορική τους ευθύνη και θα υπερψηφίσουν έναν εκλογικό νόμο που είναι κοντά και στις δικές τους θέσεις».

Διερωτήθηκε για ποιον λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη «έχει απομακρυνθεί από τις θέσεις που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε δημοσιοποιήσει σχετικά με τον εκλογικό νόμο», και σχολίασε ότι «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει έτσι να εμφανίζεται ως ουρά της ΝΔ».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι τουλάχιστον το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να υπερψηφίσουν αυτόν τον εκλογικό νόμο και να είναι συνεπείς ως προς τις διακηρυγμένες αρχές και προτάσεις τους και πως «είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, μπορούν να προσφέρουν στον τόπο ένα καλύτερο, πιο δημοκρατικό και πιο αντιπροσωπευτικό σύστημα».

Τέλος, σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις είναι από τα πιο μελανά σημεία της συμφωνίας του Αυγούστου, τα οποία όμως έπρεπε να υλοποιηθούν, με βάση ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μετά από τους εκβιασμούς και όσα συνέβησαν πέρυσι».

Είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει τους όρους και να τους βελτιώσει, και ως προς το δημόσιο συμφέρον και ως προς τις εργασιακές σχέσεις και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως αυτό προσπάθησε να κάνει με τον ΟΛΠ και το Ελληνικό «και είναι πιο βελτιωμένες οι συμβάσεις από ό, τι ήταν οι αρχικές συμφωνίες, τις οποίες είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ανέφερε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο, τον οποίο οφείλει να υλοποιήσει» και πως «ο ρόλος της κυβέρνησης είναι άλλος, όπως και ο ρόλος του κόμματος είναι άλλος. Το ΤΑΙΠΕΔ εκτελεί εντολές. Η κυβέρνηση είναι αυτή η οποία σχεδιάζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις και πώς αυτός θα είναι περισσότερο ωφέλιμος για το δημόσιο συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση