GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ στο Σεντ Ετιέν

Επέστρεψε με άγριες διαθέσεις και στην Ευρώπη η ΑΕΚ! Η Ένωση συνδύασε το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς, έπειτα από πέντε χρόνια, με βήμα π...


Επέστρεψε με άγριες διαθέσεις και στην Ευρώπη η ΑΕΚ! Η Ένωση συνδύασε το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς, έπειτα από πέντε χρόνια, με βήμα πρόκρισης αφού ήρθε ισόπαλη 0-0 στην έδρα της Σεντ Ετιέν.

Πάθος, εξυπνάδα και υπομονή ήταν τα στοιχεία στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων στο καυτό «Ζοφρουά Γκισάρ». MVP οι Γιόχανσον και Τσικγρίνσκι, με τον Κετσπάγια να κάνει κίνηση-ματ στον Γκαλτιέ, όταν ο προπονητής των στεφανουά το γύρισε σε 4-4-2 (έβαλε τον Γαλανόπουλο και απάντησε με 4-5-1). Κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν υστέρησε, ενώ ο Σιμόες έπαιζε από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου με ενοχλήσεις.

Την Πέμπτη στις 4 Αυγούστου ο επαναληπτικός στις 21.00 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το ματς:

Άψογη διαχείριση του πρώτου 20λεπτου στο «Ζοφρουά Γκισάρ» από τον Τιμούρ Κετσπάγια και τους παίκτες του. Με τους Σιμόες και Γιόχανσον να θωρακίζουν τον άξονα, η Σεντ Ετιέν αναγκάστηκε να ψάξει ρήγματα από τα πλάγια, όμως ούτε από εκεί κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα. Η ΑΕΚ ηρεμούσε το παιχνίδι κάθε φορά που είχε την μπάλα στην κατοχή της, ενώ όταν την έχανε πίεζε ψηλά και δεν άφηνε τους Γάλλους να αναπτυχθούν γρήγορα.

Με μοναδικό άγχος την κατάσταση του Σιμόες (αντιμετώπιζε έντονες ενοχλήσεις έπειτα από χτύπημα), τα λεπτά περνούσαν με την Ένωση να ελέγχει απόλυτα το ματς. Όταν δε, βεβαιώθηκαν πως δεν κινδυνεύουν στα μετόπισθεν, οι κιτρινόμαυροι ζωήρεψαν και στην επίθεση, δημιουργώντας ευκαιρίες μετά το μισάωρο τόσο από στημένες φάσεις, όσο και από δύο σουτ του Μάνταλου σε σετ παιχνίδι. Το μοναδικό διάστημα, που η ΑΕΚ τα… χρειάστηκε ήταν στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, όμως ο Γιάννης Ανέστης έβγαλε σε δύο φάσεις την ομάδα του «ασπροπρόσωπη».

Με τον Μπακασέτα να φρεσκάρει με την είσοδό του στο ματς την πρώτη ζώνη πίεσης της ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Η Ένωση, μπορεί να μην ήταν το ίδιο απειλητική, όμως δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα στην άμυνα. Με το πέρασμα της ώρας, οι «στεφανουά» άρχισαν να γίνονται πιο γρήγοροι και να πλησιάζουν πιο εύκολα την περιοχή του Ανέστη. Στα επιθετικά ρίσκα του Γκαλτιέ, ο Κετσπάγια απάντησε με τον Γαλανόπουλο (67’) σε ένα σημείο όπου οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να βρουν ηρεμία στο παιχνίδι τους.

Με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να συνηθίζει το 4-5-1, σταδιακά έφερε και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα της. Οι Γάλλοι εξαφανίζονταν μεσοεπιθετικά, την στιγμή που οι μέσοι της ΑΕΚ έκοβαν κάθε προσπάθειά τους να πλησιάσουν την εστία του Ανέστη. Έτσι, το τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης κύλησε με την Ένωση να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό και να μην απειλείται. Το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού ρέφερι την βρήκε να παίρνει με σχετική άνεση σκορ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού

Οι συνθέσεις:

Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Σελνές, Παζό (68’ Νταμπό), Λεμουάν, Τανάν (64’ Μπέριτς), Χαμουμά (86’ Μονέ-Πακέ), Ρου

Στον πάγκο: Κλεμέντ, Μουλέν, Μαλκί, Πιερ-Γκαμπριέλ

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (82’ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67’ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46’ Μπακασέτας)

Στον πάγκο: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Ντίας, Αραβίδης

Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία)

Γήπεδο: Ζοφρουά Γκισάρ

Η αποστολή της ΑΕΚ αποχώρησε με ασφάλεια από το «Ζοφρουά Γκισάρ» όπου νωρίτερα εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο

Τέλος καλό, όλα καλά για την αποστολή της ΑΕΚ στο «Ζοφρουά Γκισάρ».

Μετά το «μπλοκάρισμα» έξω από το γήπεδο της Σεντ Ετιέν, όπου λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο, οι κιτρινόμαυροι, έχοντας και την πτήση επιστροφής στην Αθήνα, έφυγαν από έξοδο σε άλλο χώρο μακριά από τα επίσημα όπου συνέβη το περιστατικό. Λίγο αργότερα, αποχώρησαν και οι παίκτες των στεφανουά αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος.

Όπως έγινε γνωστό, το «αντικείμενο» ήταν μια αθλητική τσάντα, την οποία όπως εικάζουν οι Αρχές πιθανόν κάποιος οπαδός των Γάλλων πέταξε σε κάδο απορριμμάτων κατά την αποχώρησή του. Μετά τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα στην χώρα, ακόμη και αυτή η τσάντα κίνησε την προσοχή κι έτσι πραγματοποιήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι Αρχές δεν προχώρησαν καν σε τεχνητή έκρηξη, μόλις διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση