GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Γαλλία; Τι λένε οι ταξιδιωτικές οδηγίες

Η Γαλλία είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη διακοπών για τους Ευρωπαίους, αλλά μετά από μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις, πολλοί αναρ...


Η Γαλλία είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη διακοπών για τους Ευρωπαίους, αλλά μετά από μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις, πολλοί αναρωτιούνται πόσο ασφαλές είναι να ταξιδέψει κανείς σε αυτή τη χώρα.
Αυτές τις ώρες, η Γαλλία ζει σκηνές φρίκης στη Νίκαια, όταν άνδρες, γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν στους εορτασμούς της Βαστίλης όταν ένα φορτηγό εισέβαλε μέσα στο πλήθος και ο οδηγός άνοιξε πυρ.

Tουλάχιστον 84 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από την τρομοκρατική επίθεση.
Το FCO (Foreign & Commonwealth Office) εξέδωσε ταξιδιωτικές συμβουλές.
"Είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές και ζητάμε περισσότερες πληροφορίες μετά από την πρωτοφανή επίθεση στον εορτασμό της Ημέρα της Βαστίλης στη Νίκαια. Αν είστε στην περιοχή, ακολουθήστε τις οδηγίες των γαλλικών αρχών που σήμερα συμβουλεύει τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του."
Οι γαλλικές αρχές συμβουλεύουν τους ντόπιους και τους τουρίστες να παραμείνουν στα σπίτια τους και στα ξενοδοχεία τους μετά την επίθεση. Επίσης, τους συμβουλεύει να επικοινωνήσουν με τους φίλους και την οικογένεια τους για να γνωρίζουν ότι είναι ασφαλείς.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα επεκτείνει την κατάσταση της έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες μετά την επίθεση στη Νίκαια.
Η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.
Το FCO σημειώνει: «Λόγω των συνεχών τρομοκρατικών απειλών στη Γαλλίας από τζιχαντιστές, η γαλλική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της"

Το αεροδρόμιο της Νίκαιας προς το παρόν εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς κάποια αλλαγή ή καθυστέρηση στις πτήσεις.
Τον περασμένο μήνα, το αεροδρόμιο της Νίκαιας εκκενώθηκε από Γάλλους στρατιώτες όταν βρέθηκε μια ύποπτη τσάντα. Το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά λίγο αργότερα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σημαντικό τουριστικό σημείο στη Γαλλία χτυπήθηκε από τρομοκράτες.
Τον Νοέμβριο, το Παρίσι δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση, και χάθηκαν 132 ζωές όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην πόλη.

Η πόλη υπέφερε επίσης τον Ιανουάριο του 2015, όταν οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στα γραφεία της «Charlie Hebdo». Την επόμενη μέρα, υπήρξε επίθεση σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Montrouge, στο Παρίσι.
Στις 21 Αυγούστου το 2015, υπήρξε μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας Thalys που εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι.
Υπήρξαν επίσης μια σειρά από εκρήξεις, εκρήξεις που απέτυχαν και άλλες επιθέσεις στην Κορσική. Κυβερνητικά κτίρια, εστιατόρια, οχήματα της αστυνομίας, μπαρ, ντισκοτέκ και εξοχικές κατοικίες έχουν μπει στο στόχαστρο.
Η Γαλλική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε στην Express.co.uk: "Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Γαλλία. Όλα τα δημόσια πολιτιστικά ιδρύματα, τουριστικά αξιοθέατα, μουσεία, μνημεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, στο Παρίσι και σε όλη τη Γαλλία είναι ανοιχτά."
"Οι δημόσιες αρχές και οι επαγγελματίες του τουρισμού κατέστησαν την ασφάλεια εθνική τους προτεραιότητα."
Εύη Σιμοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση