GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έργα εικαστικών της πόλης στον παραδοσιακό νερόμυλο του Σερένη

Ο παραδοσιακός νερόμυλος του "Σερένη", στο Νεστόριο Καστοριάς, που ανακαινίστηκε και αναπαλαιώθηκε από τον Δήμο της περιοχής,...


Ο παραδοσιακός νερόμυλος του "Σερένη", στο Νεστόριο Καστοριάς, που ανακαινίστηκε και αναπαλαιώθηκε από τον Δήμο της περιοχής, ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει στις αίθουσές του έργα εικαστικών της Καστοριάς.
Η ιστορία του νερόμυλου είναι ταυτισμένη με την εξέλιξη του Νεστορίου των τελευταίων διακοσίων ετών ως μίας σημαντικής κωμόπολης στις παρυφές του Γράμμου.
Επιθυμία του δημάρχου Πασχάλη Γκέτσιου, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής είναι ο χώρος να προσφερθεί απλόχερα σε καλλιτέχνες και να δώσει την ευκαιρία στους δημιουργούς της Καστοριάς, χωρίς περιορισμούς και όρια, να εκφράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανησυχίες τους, να προβάλλουν τις εικαστικές τους αναζητήσεις και να συμβάλλουν στη διεύρυνση της πολιτιστικής ζωής του Νεστορίου.
Για έναν μήνα, από το Σάββατο 16 Ιουλίου έως και 16 Αυγούστου, οι εικαστικοί Βαγγέλης Σταυρόπουλος, Δημήτριος Ιωαννίδης και Κωνσταντίνος Σουλτανίδης, από την περιοχή της Καστοριάς, θα παρουσιάσουν τα έργα τους και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν, εκτός από τις δημιουργίες των καλλιτεχνών, την αρχιτεκτονική και τον εξοπλισμό του ιστορικότερου νερόμυλου της περιοχής που έχει διασωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση