GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφοδος οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του Βγενόπουλου

Έφοδο στο σπίτι του Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του  έκαναν , σύμφωνα με πληροφορίες , οι οικονομικοί εισαγγελείς στο ...


Έφοδο στο σπίτι του Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του  έκαναν , σύμφωνα με πληροφορίες , οι οικονομικοί εισαγγελείς στο πλαίσιο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά ενδεχόμενη διάπραξη φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου οι αρμόδιες αρχές πήραν ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και έγγραφα τα οποία θα μπουν στο στόχαστρο της έρευνας.

Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργούν εδώ και ενάμιση μήνα  οι οικονομικοί εισαγγελείς βρίσκονται , σύμφωνα με πληροφορίες, νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία  από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG, το 2011. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας προέκυψαν νόμιμες συνακροάσεις από τις οποίες φέρεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές, γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κίνηση χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να πιστοποιηθεί ότι προέρχονται από τρίτους.
Πάντως, την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό πως με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν από το αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία και τις χειρίστηκαν οι εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη ενέργεια κρίθηκε αναγκαία καθώς φέρονται να προέκυψαν νέα στοιχεία τα οποία έφτασαν στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. 

Μάλιστα, οι επίμαχες δικογραφίες παραδόθηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση