GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Γιατί βιάζεται ο Τσίπρας με τον εκλογικό νόμο;

Κατηγορηματικό και οριστικό «όχι» στην ψήφιση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση εκλογικού νόμου, με την υπάρχουσα μορφή του, είπε η...


Κατηγορηματικό και οριστικό «όχι» στην ψήφιση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση εκλογικού νόμου, με την υπάρχουσα μορφή του, είπε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως «εμείς νοιαζόμαστε για την κυβερνησιμότητα και τη σταθερότητα».

«Αποσπασματικές ρυθμίσεις εμείς δεν θα ψηφίσουμε. Ο νέος νόμος καθιστά ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή. Εμείς δεν θα βάλουμε πλάτη στους τακτικισμούς του ενός και του άλλου», ξεκαθάρισε την Κυριακή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως δεν θα συνηγορήσει στον κίνδυνο ακυβερνησίας.

Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταθέσουν σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή με την πρόταση τους για τον εκλογικό νόμο αναλυτικά. «Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει μείωση του μπόνους και η μεταρρυθμιστική ΝΔ πέρυσι έλεγε για μείωση μπόνους των 50 εδρών», σχολίασε η κ. Γεννηματά, καλώντας όλα τα κόμματα σε διάλογο.

«Επιθυμούμε ευρύτατη εκλογική συνεννόηση για εκλογικό νόμο. Γιατί βιάζεται ο κ. Τσίπρας; Γιατί δεν τον ρύθμισε πέρυσι το νόμο; Γιατί επέλεξε το μπόνους των 50 εδρών όταν του προτείναμε να ψηφίσει την απλή εκλογική με πλειοψηφία 250 βουλευτών και επέλεξε να κυβερνήσει με την ακροδεξιά απόφυση;» τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι απέναντι στο εθνικό και κοινοτικό δίκαιο... είναι αδιανόητο κυβέρνηση της Αριστεράς να ακολουθεί καθεστωτικές λογικές στον τρόπο άσκησης της εξουσίας και στην διακυβέρνηση», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση