GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Μια Κεφαλονίτισσα θα μπει πρώτη ως σημαιοφόρος στην Ολυμπιάδα του Ρίο...

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1908 στο Λονδίνο, όταν και ξεκίνησαν οι παρελάσεις των χωρών, η Ελλάδα...


Για πρώτη φορά στην ιστορία των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1908 στο Λονδίνο, όταν και ξεκίνησαν οι παρελάσεις των χωρών, η Ελλάδα επέλεξε μια γυναίκα ως σημαιοφόρο της στη τελετή έναρξης στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο στις 5 Αυγούστου.

Η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ομόφωνα αποφάσισε χθες να αποδώσει την ύψιστη αυτή τιμή στην πρωταθλήτρια της ιστιοπλοίας Σοφία Μπεκατώρου, χρυσή νικήτρια το 2004 στην Αθήνα και χάλκινη το 2008 στο Πεκίνο. Η Σοφία Μπεκατώρου είναι Κεφαλονίτισσα και έχει καταγωγή από την Πεσσάδα την οποία αγαπά και επισκέπτεται κάθε χρόνο!

Θα παρελάσει με τη γιλανόλευκη σημαία πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο όπως ακριβώς συμβαίνει από το 1928 στο Άμστερνταμ και έπειτα ως απόδοση τιμής στη χώρα που γέννησε αλλά και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Για μένα είναι μια πελώρια τιμή και θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την επιλογή της στο πρόσωπο μου. Το γεγονός ότι είμαι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία μας με χαροποιεί ακόμα περισσότερο. Θέλω να τονίσω ότι οι Έλληνες αθλητές με χίλια μύρια προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης κατάφεραν να συγκροτήσουν μια μεγάλη ομάδα με ελπίδες διάκρισης. Το πρόγραμμα της ΕΟΕ «υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016» απέδωσε τα μέγιστα και χάρις στην ιδιωτική πρωτοβουλία οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να φθάσουν στον στόχο της συμμετοχής τους» δήλωσε χθες η Σοφία Μπεκατώρου, που μάλιστα αποτελεί μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ χωρίς όμως να παρίσταται στη χθεσινή συνεδρίαση.

Με βάση τα ήθη και τα έθιμα των τελευταίων 35 χρόνων, η επιλογή του σημαιοφόρου γίνεται με βάση υποψηφίους που διαθέτουν την υψηλότερη διάκριση στην ακριβώς προηγούμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.

Στο Ρίο θα βρεθεί ο Ηλίας Ηλιάδης που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο αλλά ο Έλληνας τζουντόκα έχει υπάρξει σημαιοφόρος το 2008 στο Πεκίνο.

Θυμίζουμε ότι στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τη γαλανόλευκη σημαία έφεραν δύο φορές στο παρελθόν γυναίκες, η Θωμαή Λεφούση από τη Νάουσα και η Παναγιώτα Τσακίρη από τη Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση