GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη οι έρευνες για αγνοούμενους στο τραγικό ναυάγιο της Λέσβου - ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την αναζήτηση τριών αγνοούμενων που επέβαιναν στη μοιραία βάρκα, της οποίας το ναυάγιο οδήγησε σε τέ...


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την αναζήτηση τριών αγνοούμενων που επέβαιναν στη μοιραία βάρκα, της οποίας το ναυάγιο οδήγησε σε τέσσερις θανάτους.

Εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, άλλοι τρεις άνδρες που επέβαιναν στην πλαστική βάρκα με μετανάστες και πρόσφυγες αγνοούνται και αναζητούνται από τις λιμενικές αρχές που επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου, νότια της πόλης της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που προέρχονται από τους διασωθέντες, μεταξύ των τριών αγνοουμένων είναι και ο Τούρκος διακινητής.

Οι έξι διασωθέντες είναι πέντε άνδρες και μία γυναίκα. Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα από τη Συρία και ένας Παλαιστίνιος.

Οι τέσσερις σοροί ανήκουν σε ένα κορίτσι περίπου τεσσάρων ετών, ένα μικρό αγόρι, μια γυναίκα και έναν άνδρα. Άγνωστο παραμένει ποιοι από τους διασωθέντες συνδέονται με τους νεκρούς.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Το χρονικό του τραγικού ναυαγίου στο Αιγαίο

Όπως έχει γίνει γνωστό από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, η βάρκα ξεκίνησε από την απέναντι από την πόλη της Μυτιλήνης στην περιοχή του Δικελί και σε αυτήν επέβαιναν συνολικά 13 άτομα.

Την ώρα του ναυαγίου, περίπου στις 3.30 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, οι οποίοι στη συνέχεια έπεσαν στα 4 μποφόρ.

Το ναυάγιο έγινε γνωστό περίπου στις 8.30 το πρωί, όταν στη θαλάσσια περιοχή, ένα μίλι από την ακτή νότια της πόλης της Μυτιλήνης, εντοπίσθηκαν -από σκάφος του Λιμενικού Σώματος- δυο Σύροι πρόσφυγες να κολυμπούν προς το νησί.

Αυτοί ενημέρωσαν για το ναυάγιο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της διάσωσης, η οποία συνεχίζεται και στην οποία συμμετέχουν δύο Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο της FRONTEX, τρία σκάφη της FRONTEX, καθώς και ένα  ρυμουλκό.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση