GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (δια χειρός Αντώναρου) για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας...

Evangelos Antonaros Eπειδή πολλοί φίλοι με ερωτούν για τι άποψη έχω σχετικά με διάφορα τρέχοντα θεσμικά θέματα δεν έχω καμμιά επιφύλαξη...

Evangelos Antonaros

Eπειδή πολλοί φίλοι με ερωτούν για τι άποψη έχω σχετικά με διάφορα τρέχοντα θεσμικά θέματα δεν έχω καμμιά επιφύλαξη να τισ δημοσιοποιήσω:

1. Είμαι σαφώς κι ανεπιφύλακτα ΥΠΕΡ της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απο το εκλογικό σώμα και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες. Να επιτρέπονται κατ΄ανώτατο όριο δύο συνεχόμενες πενταετείς θητείες.

2. Είμαι ΥΠΕΡ της ενισχυμένης αναλογικής ως εκλογικό σύστημα ώστε να διευκολύνεται ο σχηματισμός βιώσιμων κυβερνήσεων. Αυτό δεν είναι ανάγκη να γίνει με ένα τεράστιο μπόνους εδρών. Υπάρχουν πολλά συστήματα.

3. Είμαι ΥΠΕΡ της διατηρήσης του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

4, Είμαι ΥΠΕΡ της παροχής του δικαιώματος ψηφου στα 17 (σε όσους τα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον την ημέρα προκήρυξης των εκλογών).

5. Είμαι ΥΠΕΡ της μειωσης του ορίου ηλικίας για εκλογή κάποιου η καποιας ως βουλευτή απο τα 25 στα 21 (χρειάζεται συνταγματική ρύθμιση).

6. Είμαι ΥΠΕΡ της ενσωμάτωσης ενός σταθερού εκλογικού συστήματος στο Σύνταγμα.

7. Είμαι ΥΠΕΡ της κατατμησης ΟΛΩΝ των εκλογικών περιφερειών σε μικρές. Να μην υπάρχουν μεγαλύτερες απο διεδρικές. Η Β' Αθηνών θα πρέπει συνεπώς να κατατμηθεί σε τουλάχιστον 20 περιφέρειες. Υπάρχουν δυνατότητες εξομάλυνσης (ακόμη και με πρότυπο τον γερμανικό εκλογικό νόμο)

8. Είμαι ΥΠΕΡ της παροχής δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες υπηγκόους της διασποράς. Θα εκλέγουν όμως μόνο κόμμα και δεν θα έχουν δικαίωμα σταυροδότησης. Ετσι θα διευκολυνθεί η διαδικασία.

9. Κανείς βουλευτής δεν θα μπορεί να εκλέγεται για τρεις η τέσσερις πλήρεις θητείες η για συνολικό διάστημα 15 ετών.

10. Διαφωνώ κάθετα με την άποψη ότι ένας βουλευτής δεν μπορεί να γίνεται υπουργός. Στη καλύτερη περίπτωση θα αίρεται η βουλευτική του θητείας για όσο είναι υπουργός και δεν θα επιτρέπεται να είναι υποψήφιος στίς αμέσως επόμενες εκλογές.

11. Βουλευτής που ανεξαρτητοποιείται δεν επιτρέπεται να προσχωρεί σε άλλο κόμμα και δεν θα έχει δικαίωμα υποψηφιότητας στίς αμέσως επόμενες εκλογές.

Υπάρχουν κι άλλα πολλά.

Καλό Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση