GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παντοάν: Για την τραπεζική μας κρίση ευθύνεται το Brexit

Η λύση της τραπεζικής κρίσης των τελευταίων εβδομάδων δεν βρίσκεται στην Ιταλία, εκτιμά ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοά...


Η λύση της τραπεζικής κρίσης των τελευταίων εβδομάδων δεν βρίσκεται στην Ιταλία, εκτιμά ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν και περιγράφει τα προβλήματα ως συνέπεια του βρετανικού δημοψηφίσματος.
«Η λύση της κρίσης των τελευταίων εβδομάδων δεν βρίσκεται στην Ιταλία. Ούτε η αστάθεια κάποιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αποτελεί την αιτία της. Η νέα τραπεζική κρίση είναι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος», δηλώνει ο κ. Παντοάν στην γερμανική εφημερίδα BILD.
Ο κ. Παντοάν κάνει ακόμη λόγο για «κύμα ανασφάλειας», το οποίο έχει σοβαρή επίδραση στις παγκόσμιες αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για ενδεχόμενη κρατική βοήθεια προς τις ιταλικές τράπεζες, υπενθυμίζει ότι και η γερμανική κυβέρνηση στην αρχή της κρίσης διέσωσε σε μεγαλο βαθμό τράπεζες, ενώ «χάρη στην σταθερότητα των τραπεζών μας περιορίστηκε τότε η στήριξη των ιταλικών τραπεζών σε μόνο ένα δισεκατομμύριο ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση