GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τσίπρας, ο Στουρνάρας και τα capital controls...

Aποψη   ειδικού  συνεργάτη. Ο άνθρωπος είναι παθολογικός ψεύτης κι έχει πάρει και... πατέντα γι' αυτό. Θέλοντας να αποσείσει τις ευθ...

Aποψη  ειδικού  συνεργάτη.

Ο άνθρωπος είναι παθολογικός ψεύτης κι έχει πάρει και... πατέντα γι' αυτό. Θέλοντας να αποσείσει τις ευθύνες του για το μέγα σκάνδαλο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη που τίναξε στον αέρα την οικονομία, της εγκληματικής του ενέργειας να πάει σε δημοψήφισμα και της επιβολής των capital controls που μας ταλαιπωρούν ακόμη, είπε και πάλι ψέματα. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας του είχε στείλει επιστολή από τον Φεβρουάριο του 2015 για να επιβληθούν κεφαλαιακοί περιορισμοί.

Τόνισε επίσης ότι η επιλογή της κυβέρνησης δεν ήταν τα capital controls, αλλά η συμφωνία και πως στο δημοψήφισμα υποσχέθηκε η πλευρά των εταίρων μας ότι «το πρόγραμμα θα παραταθεί για να αποφασίσει ο κόσμος με ηρεμία, όμως προχώρησαν σε ενέργειες που εκ των πραγμάτων μας ανάγκασαν να πάμε στα capital controls».

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας, ωστόσο ξεμπροστιάζουν τον παθολογικό ψεύτη τονίζοντας: «Η ΤτΕ εισηγήθηκε την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό».

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, είχε στείλει επιστολή από τον Φεβρουάριο στην κυβέρνηση με την οποία την προειδοποιούσε ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων θα τσάκιζε την οικονομία, όπως και τελικά έγινε. Κι όχι μόνο από τότε. Όσοι θυμούνται καλά, από τον Δεκέμβριο του 2014 η ΤτΕ είχε πει ότι οι εκλογές θα τινάξουν στον αέρα την οικονομία. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον Στουρνάρα για ωμή παρέμβαση. Μόλις η κυβέρνηση των «ημίτρελων» ανέλαβε την εξουσία και βλέποντας η ΤτΕ ότι ο.... οδηγός του καραβιού, ο Βαρουφάκης ρίχνει το σκάφος στα βράχια, τους προειδοποίησε ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη χώρα. Δεν τον άκουσαν, έκαναν το δικό τους, τίναξαν την μπάνκα στον αέρα, έκαναν στάση πληρωμών τον Μάιο, ανακοίνωσαν το δημοψήφισμα, έκαναν το «όχι» «ναι» κι έφεραν την χειρότερη συμφωνία που έγινε ποτέ. Η ιστορία έχει γράψει. Ποιοι προειδοποιούσαν για το έγκλημα και ποιοι έκαναν «ουάου».

Αλλά να βγαίνει σε πανελλαδική μετάδοση ο Τσίπρας και να λέει νέα ψέματα, αυτό πάει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση