GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

DIY: Αρωματικά πορτοκάλια για ενυδατική κρέμα χεριών και lip balm

Αυτή η ελαφριά ενυδατική κρέμα με αρωματικά πορτοκάλια είναι η τέλεια λύση για ξηρά χείλη και ταλαιπωρημένα χέρια. Το βούτυρο καριτέ μα...


Αυτή η ελαφριά ενυδατική κρέμα με αρωματικά πορτοκάλια είναι η τέλεια λύση για ξηρά χείλη και ταλαιπωρημένα χέρια. Το βούτυρο καριτέ μαζί με το βούτυρο κακάο σχηματίσουν μια κρεμώδη αλοιφή που καταπραΰνει το δέρμα. Πραγματικά θα μπορούσε να γίνει ένα υπέροχο δώρο για τις φίλες σας.
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΡΕΜΑΣ: Περίπου 230 γρ.
ΥΛΙΚΑ:
2 μεγάλα πορτοκάλια
170 γρ. ανεπεξέργαστο βούτυρο καριτέ
85 γρ. βούτυρο κακάο
1 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας
γυάλινα ή μεταλλικά ή lip balm βαζάκια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
1. Χρησιμοποιήστε ένα αποφλοιωτή λαχανικών για να ξεφλουδίσετε τα δύο πορτοκάλια. Αφαιρέστε τη φλούδα, αφήνοντας τη λευκή ψίχα.
2. Σε ένα μέτριο τηγάνι, βάλτε τη φλούδα πορτοκαλιού, το βούτυρο καριτέ, το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας. Σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατέψτε κατά διαστήματα, μέχρι όλα τα υλικά να λιώσουν, περίπου 5 λεπτά.
3. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε τις φλούδες μέσα στο λάδι για 20 λεπτά. Μετά το πέρας του χρόνου, αφαιρέστε τη φλούδα από το έλαιο.
4. Ρίξτε το λάδι στα βαζάκια και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 4 έως 5 ώρες, μέχρι να κρυώσει εντελώς και να στερεοποιηθεί. (Μεγαλύτερα ή πιο βαθιά δοχεία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να κρυώσει.) Κλείστε με ένα καπάκι και κρατήστε τα μέχρι και 1 μήνα.
5. Για να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα, τρίψτε τα δάχτυλά σας πάνω από την επιφάνεια και εφαρμόστε στο δέρμα των χεριών ή τα χείλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση