GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Euro 2016: Το παραμύθι των Ισλανδών είχε τρικολόρ δράκο!

Αυτή τη φορά το παραμύθι της Ισλανδίας δεν είχε χαρούμενο τέλος – αντίθετα, οι Ισλανδοί είπαν “αντίο” στο Euro 2016 με μία συντριβή α...


Αυτή τη φορά το παραμύθι της Ισλανδίας δεν είχε χαρούμενο τέλος – αντίθετα, οι Ισλανδοί είπαν “αντίο” στο Euro 2016 με μία συντριβή από τη Γαλλία με 2-5, στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης, καθώς οι Τρικολόρ έμαθαν από το... πάθημα της Αγγλίας.

Οι Γάλλοι φρόντισαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και δεν άφησαν σε... ησυχία τους Ισλανδούς, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, μην μπορώντας να κοιτάξουν στα μάτια τα αστέρια των “Πετεινών”.

Ήταν φανερό ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου, και ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν από πάσα του Ματουιντί ο Ζιρού βγήκε στην πλάτη της ισλανδικής άμυνας και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Στο 20' ήρθε και το 2-0, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Πογκμπά με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκριεζμάν.

Και με ένα... διπλό χτύπημα στο τέλος του ημιχρόνου, η Γαλλία πήγε στα αποδυτήρια με το επιβλητικό 4-0 (μάλιστα είναι η πρώτη φορά που σε αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μία ομάδα πετυχαίνει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο!): στο 43' ο Παγέ ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάλντορσον με ωραίο συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 45' ο Γκριεζμάν πλάσαρε ωραία την μπάλα πάνω από τον Ισλανδό γκολκίπερ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Τρικολόρ.

Οι Ισλανδοί έδειξαν... σημεία ζωής και στο 56' μείωσαν σε 4-1 με προβολή του Σίγκθορσον, όμως στο 59' οι Γάλλοι πέτυχαν και πέμπτο γκολ, με τον Ζιρού να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Χάλντορσον και να σκοράρει με κεφαλιά.

Οι παίκτες της Γαλλίας, με το μυαλό ήδη στον ημιτελικό, κατέβασαν... ταχύτητα στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, με τους Ισλανδούς να φτάνουν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 63' με την εξ επαφής κεφαλιά του Ίνγκασον που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιορίς, και να τα καταφέρνουν τελικά στο 84' με την κεφαλιά του Μπιάρνασον από κοντά.

Το 5-2 έμεινε μέχρι το τέλος και δίνει στη Γαλλία το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει στις 10 το βράδυ της Πέμπτης τη Γερμανία. Μία μέρα νωρίτερα, επίσης στις 10 το βράδυ, Ουαλία και Πορτογαλία κοντράρονται στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Όσο για τους Ισλανδούς, επιστρέφουν στη χώρα τους με την ικανοποίηση της μεγαλύτερης επιτυχίας στην ιστορία του ισλανδικού ποδοσφαίρου, την οποία η “πεντάρα” από τη Γαλλία δε μετριάζει παρά ελάχιστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση