GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο γκουρού του Innovation, Stephen Shapiro, στην Ελλάδα

Ο παγκοσμίου φήμης και αναγνωρισμένος ομιλητής για την καινοτομία Stephen Shapiro έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος της Linkage Greec...


Ο παγκοσμίου φήμης και αναγνωρισμένος ομιλητής για την καινοτομία Stephen Shapiro έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος της Linkage Greece - στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων Summer Sessions της εταιρίας - στις 7 Ιουλίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να «ξυπνήσει» και να ενεργοποιήσει τα στελέχη των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της καινοτομικής δράσης.
Τα τελευταία χρόνια, η Linkage Greece διοργανώνει το θεσμό των Summer Sessions, τα οποία αποτελούν μαθήματα ηγεσίας με ομιλητές διεθνούς κύρους. Πρόσωπα τα οποία έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς την Ελλάδα ήταν ο επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος στις Άνδεις Nando Parrado, οι προπονητές Zeljko Obradovic & Δημήτρης Ιτούδης και ο πρώην αστροναύτης της NASA Dr. Scott Parazynski είναι μερικοί μόνο από τους ομιλητές που έχουν φιλοξενηθεί από την Linkage Greece.
Φέτος, ο Stephen Shapiro θα βρεθεί «αντιμέτωπος» με CEOs ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίοι θα του θέσουν επιτακτικά τα ερωτήματα για την άμεση και πρακτική αλλαγή που σχεδιάζεται στη χώρα. Μαζί του στο πάνελ θα βρεθούν οι κκ: Χρήστος Χαρπαντίδης (Πρόεδρος & CEO, Παπαστράτος), Αλέξανδρος Μάνος (CEO Ιntrasoft) και Αντώνης Βουκλαρής (CEO Ευρωκλινική Αθηνών). Παράλληλα, θα δεχτεί ερωτήσεις από νέους ανθρώπους, διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων Ελληνικών επιχειρήσεων - που επενδύουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας.
Στα μέσα των 15 ετών της θητείας του στην πολυεθνική εταιρία «Accenture» και ενώ ήταν επικεφαλής της διαδικασίας ανασχεδιασμού της εταιρείας, κατάλαβε ότι δεν ήθελε πλέον να είναι υπεύθυνος για τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, έκανε ακριβώς το αντίθετο… Οικοδομώντας την καινοτομία στο πρόσωπο 20.000 εργαζομένων της Accenture, επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το 2001, μετά τη δημοσίευση του πρώτου του βιβλίου, 24/7 Innovation, ο Stephen αποχώρησε από την Accenture για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την καινοτομία. Σήμερα, συνεχίζει να επικεντρώνεται στη μετατροπή του τρόπου που οι επιχειρήσεις, όπως η 3M, P&G, Marriott, Nikeκαι η Microsoft,  βελτιώνουν τις πρακτικές της καινοτομίας τους. Παθιασμένος και αφοπλιστικός, με υψηλής ενέργειας προσέγγιση ο Stephen συνεπαίρνει τα ακροατήρια και τα οδηγεί σε νέους τρόπους σκέψης σχετικά με τις επιχειρηματικές προκλήσεις τους.
Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει: «Ναι, η Καινοτομία έχει να κάνει με νέα προϊόντα και πώς να κάνεις λεφτά, καλά όλα αυτά, αλλά η Καινοτομία αλλάζει ζωές, είναι αυτό που θα σώσει την οικονομία μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση