GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"MAΦIA!" ΠΟΙΟΣ θα πληρώσει ''τα σπασμένα'' του Μαρινόπουλου...

Eπειδή χθες και σήμερα διαβάζω διάφορα ότι ''βρέθηκε η λύση'' και ότι ο Σκλαβενίτης ''αγοράζει'' το Μαρι...

Eπειδή χθες και σήμερα διαβάζω διάφορα ότι ''βρέθηκε η λύση'' και ότι ο Σκλαβενίτης ''αγοράζει'' το Μαρινόπουλο.
Θα σας γράψω δύο τρεις αλήθειες για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.
Ο Σκλαβενίτης Δεν έχει τη ρευστότητα που απαιτείται για να αναλάβει το Μαρινόπουλο.
Με την αποχώρηση του Σάλας μάλιστα από την Πειραιώς, ο Σκλαβενίτης έχασε τον ''πατερούλη'' που χρηματοδοτούσε όλες τις ''εξαγορές'' του.
Ο Σκλαβενίτης πρέπει να δανειστεί χρήματα από τις τράπεζες και αυτά τα χρήματα Δεν μπορεί να είναι λιγότερα από 340 (!!!) εκ. ευρώ.
Όμως πριν έξι μόλις μήνες οι τράπεζες είχαν δώσει άλλα 160 εκ. ευρώ στο Μαρινόπουλο, άρα καλούνται να δώσουν 500 εκ. ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο, για ένα εντελώς αβέβαιο εγχείρημα.
Για να έχει επίσης έστω κάποιο μικρό νόημα το εγχείρημα του Σκλαβενίτη πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι εκατοντάδες πιστωτές τού Μαρινόπουλου να δεχτούν κούρεμα 40-50% στις οφειλές που έχει προς αυτούς η αλυσίδα. Για παράδειγμα πρέπει να δεχτεί η Creta Farm να εισπράξει μόνο τα 4 από τα 8 (!!!) εκ. που της χρωστάει ο Μαρινόπουλος, o Mπάρμπα Στάθης τα 3,5 από τα 7 (!!!) εκ. ευρώ, ο Νίκας τα 2 από τα 4 (!!) εκ. ευρώ και πάει λέγοντας.
Κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται όλο αυτό. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Μαρινόπουλος αρνείται να συμμετέχει με μετρητά χρήματα στην κάλυψη της ζημιάς που έχει κάνει στην αγορά.
Η Μαφία των σούπερ μάρκετ καλείται να λύσει ένα πάρα πολύ πολύπλοκο πρόβλημα που έσκασε στην αυλή της και το κακό είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες αθώοι κι αμέτοχοι πολίτες οι οποίοι είναι απολύτως όμηροι του προβλήματος αυτού.
Για να δούμε, ποιος θα πληρώσει ''τα σπασμένα'' τελικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση