GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βαρουφάκης θέλει να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο (ως part-timer)

Να επιστρέψει στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Αθηνών επιθυμεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, έστω και μόνο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και με ωρ...


Να επιστρέψει στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Αθηνών επιθυμεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, έστω και μόνο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και με ωράριο μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινης”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, είχε πάρει επιστημονική άδεια και άρα δεν δίδασκε στο τμήμα του. Μετά την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου των Οικονομικών βρέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, όπως ακριβώς βρίσκονται αυτή τη στιγμή και ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος διδάσκει στο ίδιο τμήμα από το 2010, αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Βαρουφάκης ζητά να επιστρέψει στη διδασκαλία ως μερικής απασχόλησης, αλλά μόνο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, δηλαδή θα έχει την τυπική υποχρέωση για τρεις διδακτικές ώρες την εβδομάδα χωρίς την υποχρέωση για διοικητικό έργο.

Η αίτηση του κ. Βαρουφάκη έχει λάβει θετική γνώμη από τη γενική συνέλευση του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, η απόφαση της οποίας, ωστόσο, είναι μόνο γνωμοδοτική.

Το θέμα έχει περάσει στην Κοσμητεία της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (κοσμήτορας είναι ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης) με επίσης γνωμοδοτική αρμοδιότητα. Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

Το αίτημα του πρώην υπουργού οικονομικών αντιμετωπίζει νομικές ενστάσεις, καθώς “ο νόμος προβλέπει ότι για τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης ενός πανεπιστημιακού από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, ο αιτών πρέπει να έχει έμμισθη θέση σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα”, κάτι που δεν ισχύει για τον κ. Βαρουφάκη.

1 σχόλιο

  1. ΚΎΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΌΣ ΣΑΣ!!!

    No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp No Border Camp........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση