GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΩΣ ο ΣΥΡΙΖΑ "ξέχασε" και το σκάνδαλο του συμβιβασμού με την Siemens...

Γράφει ο Μαυρογαλούρος.  Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκη...

Γράφει ο Μαυρογαλούρος. 

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens, αλλά μόνο οι αφελείς την πιστεύουν.
Ακόμη και για τους αφελείς όμως υπάρχει ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο με την Siemens το οποίο έχει καταπιεί κυριολεκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και για το οποίο δεν έχει καμία δικαιολογία. Κι αν συνδεθούν αυτές οι δύο υποθέσεις μεταξύ τους, βγαίνει ένα κάποιο διαφωτιστικό συμπέρασμα...
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, πρόκειται για την σκανδαλώδη υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον γερμανικό κολοσσό που λάδωνε πολιτικούς και κόμματα για δεκαετίες στη χώρα μας.
Όταν έσκασε το σκάνδαλο και η Βουλή υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή -από την οποία, μην ξεχνάμε, βγήκαν όλοι οι πρώην υπουργοί λάδι και κανείς δεν πήρε το δρόμο για τη φυλακή- αξιολογήθηκε και η ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο.
Η Επιτροπή είχε αποφασίσει ότι η ζημιά είναι πάνω από 2 δις ευρώ και μάλιστα το ποσόν αυτό προέκυψε κατά προσέγγιση, αφού προηγουμένως μελετήθηκαν οι εκθέσεις των αμερικανικών αρχών καθώς και τα πορίσματα της Γερμανικής Δικαιοσύνης. Επίσης είχε τονίσει την ανάγκη διενέργειας πραγματογνωμοσύνης ώστε να ερευνηθεί και να προσδιορισθεί επακριβώς η ζημιά που υπέστησαν το δημόσιο και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου από την υπερκοστολόγηση των συμβάσεων με τη Siemens, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα.
Αντίθετα, επί κυβέρνησης ΓΑΠ ορίστηκε ο Χάρης Παμπούκης, αυτή η μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, να «διαπραγματευθεί» έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό – κοροϊδία με την Siemens. Κι όταν ο Χαρούλης τα έσπασε με τον Γιωργάκη και παραιτήθηκε από υπουργός, συνέχισε τη δουλειά (ποιος άλλος) ο Βενιζέλος για να καταλήξουν σε μια συμφωνία ντροπής για 200 εκατ. ευρώ από τα οποία όμως η γερμανική εταιρεία δεν θα έδινε παρά κάτι ψίχουλα. Το μεγαλύτερο μέρος θα ήταν …νέες επενδύσεις, τεχνογνωσία και σεμινάρια κατά της …διαφθοράς.
Ούρλιαζε τότε και πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ότι πρόκειται για ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο. Θυμίζω επίσης για την ιστορία ότι ο καλοκαίρι του 2012 η Μέρκελ δέχτηκε τον Σαμαρά ως πρωθυπουργό στο Βερολίνο αφού προηγουμένως είχε υπογράψει μέσα στο κατακαλόκαιρο τη συμφωνία συμβιβασμού ως νέος υπουργός Οικονομικών ο Στουρνάρας που του την είχε αφήσει ο Σαχινίδης που έτρεμε να την υπογράψει όταν παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών για ένα διάστημα από τον Βενιζέλο.
Τα περιγράφω όλα αυτά γιατί είναι ιστορικά γεγονότα. Όπως είναι και οι καταγγελίες που έκανε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκ μέρους του μάλιστα ο Παπαδημούλης μιλούσε για «σκάνδαλο που ευνοεί τη Siemens και βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν του κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα».
Τι συνέβη όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου; Στην αρχή είχαμε μεγάλα λόγια, στη συνέχεια η Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της Βουλής έφερε το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και εκεί, τις μέρες της μεγάλης κωλοτούμπας κατά το περσινό καλοκαίρι, άρχισε -με την υπόγεια κυβερνητική σύμπραξη- η κωλυσιεργία για την κατάθεση Στουρνάρα.
Η μεθόδευση έγινε σαφής μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου. Κι έχοντας βγει από τη μέση η Κωνσταντοπούλου, η συνέχεια δόθηκε τους επόμενους μήνες με πρόεδρο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη γνωστή μας Τασία Χριστοδουλοπούλου. Μόνο που ήταν μια παρωδία κανονική…
Ο Στουρνάρας παρουσιάστηκε στην Επιτροπή,αυτοθαυμάστηκε λέγοντας ότι «ήταν «επωφελής συμφωνία», τον επαίνεσαν ο Βενιζέλος και οι βουλευτές της ΝΔ, μόνο ο Ηλ. Κασιδιάρης κατήγγειλε ότι πρέπει να αποδοθούν άμεσα ποινικές ευθύνες για το συγκεκριμένο έγκλημα και η κυρία Τασία έβαλε την ταφόπλακα, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά: «Εάν εσείς λάβατε αυτό το κείμενο και ζητήσατε τη γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τότε σε αυτό τελειώνει και η αρμοδιότητά σας» είπε κάνοντας και τις δικές της υποκύψεις προς τον Στουρνάρα. Στην ίδια γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτίνες Α. Καβαδία και Π. Δριτσέλη που μετέχουν στην Επιτροπή…
Κάπως έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια ακόμη κωλοτούμπα, έθαψε το σκάνδαλο αυτό. Και σήμερα κλαίει και οδύρεται για την αναβολή της δίκης, νομίζοντας ότι μπορεί να μας δουλεύει για τις προθέσεις και τις διαθέσεις του….

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση