GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ! Πέθανε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου που δίκαζε τον Μαντέλη για τις μίζες από την Siemens...

Πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 58 ετών ο εφέτης Αγγελής Τριαντόπουλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδίκα...

Πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 58 ετών ο εφέτης Αγγελής Τριαντόπουλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδίκαζε την υπόθεση του Τάσου Μαντέλη. Ο εκλιπών το τελευταίο διάστημα υποβαλόταν σε θαραπεία για τον καρκίνο. Η κηδεία του εφέτη θα γίνει στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης στον ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens συνολικά το ποσό των 450.000 γερμανικών μάρκων (200.000 του 1998 και 250.000 το 2000) προκειμένου να μην αντιταχθεί στην υλοποίηση της σύμβασης 8002/97 του ΟΤΕ. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν σε λογαριασμό τράπεζας στη Γενεύη, με την κωδική ονομασία ROKOS, από τον συγκατηγορούμενο του πρώην υπουργού και κουμπάρο του Γιώργο Τσουγκράνη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, ο Τάσος Μαντέλης δικάζεται μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ κατηγορούνται ακόμη το πρώην στέλεχος της Ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου, η εφοριακή υπάλληλος Αντωνία Μάρκου και ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Αριστείδης Μαντάς. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεδρίαζε για την υπόθεση αυτή από το Νοέμβριο του 2013.

Μετά τον αδόκητο θάνατο του εφέτη και επειδή δεν είχε οριστεί αναπληρωτής πρόεδρος του Δικαστηρίου, η δίκη θα αναβληθεί ώστε να κληρωθεί νέα σύνθεση η οποία θα δικάσει την υπόθεση εξ αρχής.

directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση