GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άμεση μετάφραση του βουλεύματος της Siemens ζητά η εισαγγελεία του Αρείου Πάγου

Να μπει αυστηρό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η μετάφραση , σε  δύο γλώσσες, του ογκωδέστατου ...


Να μπει αυστηρό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η μετάφραση , σε  δύο γλώσσες, του ογκωδέστατου παραπεμπτικού βουλεύματος της υπόθεσης  Siemens ζητεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί από τον κ. Ντογιάκο να διαβιβάσει το βούλευμα που αφορά στην υπόθεση της Siemens στο υπουργείο Εξωτερικών και - αφού συνεννοηθεί με τους υπευθύνους της αρμόδιας υπηρεσίας Εξωτερικών - να θέσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης στη Γερμανική και τη Γαλλική γλώσσα.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγα μόνο 24ωρα μετά τις αιτήσεις που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ζητώντας την επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων της Siemens που αναβλήθηκαν.

«Όχι» σε αίτημα αναίρεσης 

Την ίδια ώρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης έθεσε στο αρχείο την αίτηση του πρώην  στελέχους του ΟΤΕ και κατηγορούμενου  στην υπόθεση Γιώργου Καραπλή, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία αναβλήθηκε η δίκη της  Siemens, καθώς δεν είχε επιδοθεί μεταφρασμένο  το βούλευμα στους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.
Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση έχει «ειδική, πλήρη  και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία».  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση