GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία δεν επιτρέπει το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά το 15Αυγουστο

Κλειστή θα είναι φέτος τον Δεκαπενταύγουστο η Παναγία η Σουμελά στην Τραπεζούντα καθώς η Τουρκία ανακάλεσε την άδεια που επέτρεπε τη λε...


Κλειστή θα είναι φέτος τον Δεκαπενταύγουστο η Παναγία η Σουμελά στην Τραπεζούντα καθώς η Τουρκία ανακάλεσε την άδεια που επέτρεπε τη λειτουργία της εκκλησίας μια φορά το χρόνο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων, dogma.gr, οι τουρκικές αρχές επικαλούνται ως επίσημη αιτιολογία ότι στο μοναστήρι εκτελούνται εργασίες αναστήλωσης, λόγω προβλημάτων στατικότητας.
Όμως, κύκλοι του Πατριαρχείου και εκπρόσωποι του ποντιακού ελληνισμού θεωρούν ότι πρόκειται για προσχηματική αιτιολόγηση, εκφράζοντας, παράλληλα, φόβους ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ ξανά η λειτουργία της Μονής.
Η Μονή της Παναγίας Σουμελά επαναλειτούργησε έπειτα από 88 χρόνια, τον Ιούνιο του 2010, ύστερα από άδεια που είχε δώσει το τουρκικό κράτος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την Τουρκία να προσδοκά τόσο την έξωθεν καλή μαρτυρία για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών όσο και σε οικονομικά οφέλη από την αύξηση των τουριστών στην Τραπεζούντα τις ημέρες αυτές. Η άδεια, τέλος, ήταν διαρκής χωρίς χρονικό περιορισμό και προέβλεπε το άνοιγμα της Μονής για μία ημέρα το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση