GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότερα από 2.000 άτομα στην κηδεία του ιερέα που δολοφονήθηκε στη Νορμανδία - ΦΩΤΟ

Η κηδεία του καθολικού ιερέα που δολοφονήθηκε πριν από μία εβδομάδα από δύο τζιχαντιστές μέσα σε εκκλησία στη Νορμανδία τελέστηκε σήμερα ...


Η κηδεία του καθολικού ιερέα που δολοφονήθηκε πριν από μία εβδομάδα από δύο τζιχαντιστές μέσα σε εκκλησία στη Νορμανδία τελέστηκε σήμερα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον καθεδρικό ναό της Ρουέν.

«Ένας ιερέας δολοφονήθηκε από τρομοκράτες, έπρεπε να δώσουμε το "παρών" για να πούμε όχι» είπε ο Ζαν-Φρανσουά, ένας στρατιωτικός εν αποστρατεία, ηλικίας 72 ετών.

Το φέρετρο μετέφεραν στο κέντρο του ναού τέσσερις άνθρωποι με τη συνοδεία πομπών πολλών ιερέων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν και μουσουλμάνοι. «Ήρθα εδώ για να δείξω την αλληλεγγύη μου προς τη χριστιανική κοινότητα. Ήταν καθήκον μου. Βρισκόμαστε εδώ για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλά όλοι μαζί» επισήμανε ο Χασάν Χουαΐς, καθηγητής μαθηματικών στο Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ, την κοινότητα που βρίσκεται κοντά στη Ρουέν.

Περίπου 2.000 άνθρωποι στο εσωτερικό του γοτθικού ναού, αλλά και στον περίβολο, αψηφώντας τη βροχή, συμμετείχαν στην επιμνημόσυνη τελετή για τον πατέρα Ζαν Αμέλ, 85 ετών.

Ο ιερέας Ζακ Αμέλ ήταν γνωστός για τις προσπάθειες του υπέρ της διεξαγωγής διαθρησκευτικού διαλόγου με τους μουσουλμάνους στο Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ.

Η αδελφή του ιερέα, Ροζελίν Αμέλ, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Αλγερία ο αδελφός της αρνήθηκε να λάβει βαθμό αξιωματικού προκειμένου να μην δίνει εντολή για δολοφονίες και πως ήταν ο μοναδικός επιζών σε μια ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς στην έρημο:

«Συχνά αναρωτιόταν: Γιατί εμένα; Σήμερα, Ζαν, αδελφέ μας, αδελφέ σας παίρνεις την απάντησή σου: ο Θεός μας της αγάπης και του ελέους σε επέλεξε για να υπηρετείς τους άλλους», ανέφερε η γυναίκα.

Τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του καθεδρικού ναού ήταν αυξημένα για την κηδεία, στην οποία παρέστη ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Είκοσι κλούβες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών είχαν παραταχθεί στην περιοχή και όλα τα πρόσωπα που εισέρχονταν στον ναό υποβάλλονταν σε σωματικό έλεγχο.

Στον περίβολο, σε μια τεράστια οθόνη αναμεταδιδόταν η τελετή. Ο πατέρας Αμέλ, με καταγωγή από τη βόρεια Γαλλία, δεν θα κηδευτεί στη Ρουέν, αλλά σε μια περιοχή που η οικογένεια δεν θέλησε να αποκαλύψει, σύμφωνα με συγγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση