GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Φόβοι για 2.000 αμάχους που κρατούν ομήρους οι τζιχαντιστές

Οι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνέλαβαν ομήρους περίπου 2.000 αμάχους, τους οποίους πήραν μαζί τους κατά την ...


Οι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνέλαβαν ομήρους περίπου 2.000 αμάχους, τους οποίους πήραν μαζί τους κατά την αποχώρησή τους από την πόλη Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση και μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων ανταρτών.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), η αραβοκουρδική συμμαχία, κατέλαβε πριν από μία εβδομάδα τη Μανμπίτζ - στην επαρχία του Χαλεπιού - ωστόσο μικρός αριθμός τζιχαντιστών αντιστεκόταν και παρέμενε ακόμη στην πόλη.
"Φεύγοντας από το αλ-Σίρεμπ, το τελευταίο προάστιο όπου είχαν οχυρωθεί, οι τζιχαντιστές απήγαγαν 2.000 πολίτες. Τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες, γεγονός που μας εμποδίζει να τους βάλουμε στο στόχαστρο", εξήγησε η FDS.
Οι άνδρες του ΙΚ έφυγαν με τους ομήρους προς την πόλη Τζαραμπλούς, ένα προπύργιο των τζιχαντιστών που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Μανμπίτζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την απαγωγή των αμάχων. Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν "με 500 αυτοκίνητα προς τη Τζαραμπλούς.
Η Μανμπίτζ ήταν ένα προπύργιο του ΙΚ πάνω στον άξονα ανεφοδιασμού της οργάνωσης από τα τουρκικά σύνορα προς τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση