GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρίο 2016: Απίστευτο ρεκόρ στα 10.000 μέτρα από την Αγιάνα!

Ο πρώτος τελικός στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο συνοδεύθηκε από ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η Αλμάζ Αγιάνα από την Αι...


Ο πρώτος τελικός στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο συνοδεύθηκε από ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία νίκησε στα 10.000μ. με χρόνο 29:17.45 και άφησε πίσω κατά 14 δευτερόλεπτα και πλέον (!) το ιστορικό 29:31.78 που είχε πετύχει η Κινέζα Γιουνξία Γουάνγκ το 1993 στο Πεκίνο.

Η Αγιάνα κατέκτησε έτσι πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, αφήνοντας 15 δευτερόλεπτα πίσω την Κενυάτισσα Βίβιαν Τζεπκεμόι Τσερουιγιότ (ασημένιο μετάλλιο) και 25 δευτερόλεπτα πίσω την Τιρούνες Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία (χάλκινο μετάλλιο).

Στον τελικό είχαμε και ελληνική συμμετοχή, με την Αλεξία Πάππας στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση, πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 17η με 31:36.16 και κατέρριψε το δικό της ρεκόρ 31:46.85 που είχε πετύχει φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση