GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρίο 2016: Λύθηκε το μυστήριο της... πράσινης πισίνας!

Ανησυχίες και ερωτηματικά προκάλεσε η πράσινη (!) απόχρωση του νερού στην πισίνα όπου διεξήχθησαν την Τρίτη αγωνίσματα των καταδύσεων σ...


Ανησυχίες και ερωτηματικά προκάλεσε η πράσινη (!) απόχρωση του νερού στην πισίνα όπου διεξήχθησαν την Τρίτη αγωνίσματα των καταδύσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μία απόχρωση που θύμιζε περισσότερο τα νερά του... Αμαζονίου παρά μία κλασική πισίνα.


Το γεγονός αυτό πυροδότησε πολλά σχόλια και θεωρίες συνωμοσίας για τα αίτια της αλλαγής του χρώματος του νερού (μόλυνση; Φύκια; Μπογιά;) και το αν ήταν ασφαλές για τους αθλητές να βουτήξουν στην πισίνα, όμως οι διοργανωτές έλυσαν το “μυστήριο” και εμφανίζονται καθησυχαστικοί ότι εντός της ημέρας το κανονικό μπλε χρώμα θα επανέλθει.


“Υπήρξε μία απότομη μείωση της αλκαλικότητας”, εξήγησε ο εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, Μάριο Ανδράδα. “Τα επίπεδα pH και χλωρίου ελέγχονται τακτικά”, πρόσθεσε και εξήγησε πως “οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση δεν θα μπορούσαν να έχουν κάνει πιο εντατικούς ελέγχους τις τελευταίες μέρες. Πιθανότατα δεν μπορέσαμε να παρατηρήσουμε ότι με περισσότερους αθλητές το νερό θα μπορούσε να επηρεαστεί”.

Διαβεβαίωσε ακόμα όλους τους αθλητές ότι το νερό δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για κανέναν και ότι η ανεξάρτητη ομάδα ειδικών που ελέγχει την ποιότητα του νερού επιβεβαίωσε την αξιοπιστία των μέτρων που έχουν ληφθεί για να επανέλθει το κανονικό χρώμα της πισίνας, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της ημέρας και θα είχε ήδη συμβεί, αν η βροχή δεν είχε καθυστερήσει τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση