GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 20 άμαχοι νεκροί από τουρκικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

Τουλάχιστον 20 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και βομβαρδισμούς τουρκικών αεροσκαφών στη βόρεια Συρία, όπου...


Τουλάχιστον 20 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και βομβαρδισμούς τουρκικών αεροσκαφών στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση για να πλήξει ταυτόχρονα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους πολιτοφύλακες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και 50 ακόμη τραυματίστηκαν από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σήμερα το πρωί στο χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα, νοτίως της συριακής πόλης Τζαραμπλούς, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπνέλ Ραχμάν.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη, την Τετάρτη, της τουρκικής επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" που έχει στόχο να εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος από τα τουρκικά σύνορα και να σταματήσει την προώθηση των Κούρδων αυτονομιστών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί επικεντρώνονται νοτίως της Τζαραμπλούς, πρώην προπυργίου του ISIS στα τουρκικά σύνορα και πρώτης περιοχής που πέφτει στα χέρια των ανταρτών τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα.

Το χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νοτίως της Τζαραμπλούς και τελεί υπό τον έλεγχο ντόπιων μαχητών που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις. Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι μεταξύ των μαχητών αυτών υπάρχουν νεκροί από τον τουρκικό βομβαρδισμό. Ωστόσο η ΜΚΟ δεν είναι σε θέση να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Το Σάββατο συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά μεταξύ τουρκικών αρμάτων μάχης και Κούρδων μαχητών ή ανταρτών υποστηριζόμενων από Κούρδους μαχητές στην περιοχή αλ-Αμαρνέ, επίσης νοτίως της Τζαραμπλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση