GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυστηριώδης θάνατος στη Μονή Εσφιγμένου: 32χρονος έπεσε από μπαλκόνι

Μυστήριο καλύπτει το θάνατο ενός 32χρονου άνδρα στο Άγιο Όρος. Ο άνδρας που κατάγονταν από την Καρδίτσα και έμενε στη Σαλαμίνα, μπήκε π...


Μυστήριο καλύπτει το θάνατο ενός 32χρονου άνδρα στο Άγιο Όρος. Ο άνδρας που κατάγονταν από την Καρδίτσα και έμενε στη Σαλαμίνα, μπήκε παράνομα στο Άγιον Όρος. Κάτω από άγνωστες συνθήκες έπεσε από μπαλκόνι της Μονής Εσφιγμένου σε γκρεμό ύψους 17 μέτρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η αδελφότητα του μοναστηριού, με επικεφαλής τον ηγούμενο Βαρθολομαίο, ανακοίνωσε ότι ο άτυχος 32χρονος μπήκε παράνομα στο Άγιον Όρος από τα χερσαία σύνορα.
Σύμφωνα με την αδελφότητα που έχει εγκατασταθεί στις Καρυές αφού το μοναστήρι τελεί υπό κατάληψη από ζηλωτές μοναχούς, στη μονή βρίσκονται περίπου 25 άτομα, κάποια από τα οποία έχουν ύποπτη δράση και παραβατική συμπεριφορά.
Μέλη της αδελφότητας ζητούν από την πολιτεία να επαναφέρει την τάξη και την κανονικότητα και εκφράζουν φόβους για τους θησαυρούς του μοναστηριού, στους οποίους δεν έχουν πρόσβαση εδώ και πολλά χρόνια.
Πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι ο 32χρονος ήταν τακτικός επισκέπτης της Μονής Εσφιγμένου, ενώ τελευταία φορά πήρε διαμονητήριο την 25η Μαρτίου του 2011 και έκτοτε έμπαινε παράνομα, φέρεται μάλιστα να διατηρούσε στενές σχέσεις με τους μοναχούς και να βοηθούσε σε διάφορες εργασίες.
Οι συνθήκες της πτώσης του παραμένουν άγνωστες. Έκανε βουτιά θανάτου από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου και βρέθηκε αιμόφυρτος στο τσιμεντένιο δάπεδο της εισόδου στην βόρεια-θαλάσσια πύλη. Αμέσως κλήθηκε ένας Σέρβος γιατρός, που βρισκόταν για προσκύνημα στην παρακείμενη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η αστυνομία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν ξεψυχήσει ο 32χρονος είπε ότι έπεσε μόνος του από το παράθυρο και ότι επρόκειτο για ατύχημα. Η σορός του μεταφέρθηκε με ταχύπλοο ιδιώτη στα Νέα Ρόδα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει νεκροψία και νεκροτομή.
Ο «πόλεμος» μεταξύ των «ζηλωτών» μοναχών που αρνούνται να μνημονεύσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και των «κατσουλιέρηδων» που εγκαταστάθηκαν το 2005 στο περιβόλι της Παναγίας, περιλαμβάνει συλλήψεις, συγκρούσεις με ξύλα, πέτρες, σιδερολοστούς και βαριοπούλες, ακόμη και…μολότοφ. Τον Ιούλιο του 2013 «ζηλωτές» μοναχοί που είχαν ταμπουρωθεί στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στης Καρυές, πέταξαν μολότοφ στον δικαστικό επιμελητή και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν για να τους επιδώσει την κλήση για την εκκένωση του κτιρίου. Η ρήξη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο χρονολογείται από το 1972, όταν ο τότε ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Αθανάσιος, σταμάτησε να μνημονεύει στον πατριάρχη Αθηναγόρα, ενοχλημένος από τα ανοίγματά του προς τη Δύση και διάκοψε κάθε επικοινωνία με τις άλλες μονές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση