GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θυελώδεις άνεμοι σαρώνουν την Αττική: 35 κοπές δέντρων

Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοi Αθηναίοι εκδρομείς την πρωτεύουσα, προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, ωστόσο σήμερα οι καιρι...


Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοi Αθηναίοι εκδρομείς την πρωτεύουσα, προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες, ωστόσο σήμερα οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές.
Λόγω των ισχυρών ανέμων στο Νομό της Αττικής, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 35 κοπές δέντρων.
Αρκετές κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ λόγω των πολλών διακοπών ρεύματος καθώς και η Τροχαία για χαλασμένους σηματοδότες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Όσον αφορά τον καιρό, κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας.
Καλοκαιρινά μπουρίνια αναμένεται να εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, και το βόρειο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια θα μετακινηθούν νοτιότερα, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά:

To Σάββατο σημειωθηκαν αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες  σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, κεντρική Στερεά, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά και ορεινά τμήματά της.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις, τοπικά έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τους 31 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, αυξημένες στη βόρεια Κρήτη και τα ορεινά της, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.
Τη Δευτέρα, θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά, αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση