GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπίρτζης: Αυτά κέρδισε ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων

Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, το συνολικό όφελος για τ...


Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, το συνολικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ,Ε65,ΜΟΡΕΑΣ) σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων έφτασε τα 764.477.773 ευρώ.
«Αυτά ωφελήθηκε το δημόσιο και ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ,Ε65,ΜΟΡΕΑΣ) σε σχέση με τις αρχικές  απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό δημοσίευσε η Αυγή, αυτό αποκαλύψαμε στη Βουλή» επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης.
«Λέτε ψέματα, είπε η  ΝΔ , τα παπαγαλάκια και η παρέα της στα ΜΜΕ, αυτοί που συνήθως πρώτα πετούν λάσπη, ακολούθως διαψεύδονται και μετά ζητούν γονυπετείς συγνώμη. Τον ίδιο κατήφορο, που ξέρουν τόσο καλά θα ακολουθήσουν και τώρα.
Μόνο που δεν φρόντισαν αυτήν τη φορά να «καλυφθούν» πίσω από τη βιομηχανία με τα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», που αμέσως μετά γίνονται «κοινοβουλευτικός έλεγχος» τάχα, και θέμα στα ίδια πάντα ΜΜΕ, για να ολοκληρώσουν  τον κύκλο της λάσπης. Επέλεξαν να τοποθετηθούν επισήμως και το ξεγύμνωμα θα είναι επώδυνο» προσθέτει.
Συγκεκριμένα, για την Ολυμπία Οδό ο κ. Σπίρτζης επισημαίνει ότι οι απαιτήσεις από τους κατασκευαστές ήταν 297.220.000 ευρώ και από τους παραχωρησιούχους 89.558.540 ευρώ. Η τελική συμφωνία μετά την επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους κατασκευαστές 145.181.837 ευρώ και με τους παραχωρησιούχους 69.762.650 ευρώ. Το τελικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη, όπως επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης είναι: 171.834.053 ευρώ.
Δείτε το έγγραφο εδώ
Στην Ιονία οδό αντίστοιχα οι απαιτήσεις των κατασκευαστών ήταν 317.422.135 ευρώ και των παραχωρησιούχων 89.818.141. Η τελική συμφωνία μετά την επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους κατασκευαστές 150.000.000 ευρώ και με τους παραχωρησιούχους 24.000.000 ευρώ. Το τελικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη, όπως επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης είναι: 230.240.276 ευρώ.
Δείτε το έγγραφο εδώ
Στον Ε 65 οι απαιτήσεις των κατασκευαστών ήταν 181.758.601 ευρώ και των παραχωρησιούχων 23.144.843 ευρώ. Η τελική συμφωνία μετά την επαναδιαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τους κατασκευαστές 60.000.000 ευρώ και με τους παραχωρησιούχους 7.500.000 ευρώ.
Το τελικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη, όπως επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης είναι: 137.403.444
Δείτε το έγγραφο εδώ
Στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ τέλος το τελικό όφελος για τον Έλληνα πολίτη, όπως επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης είναι: 225.000.000 ευρώ.
«Ήρθε η ώρα να το καταλάβετε καλά. Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Το δικό μας μοναδικό μέλημα  είναι ο ελληνικός λαός και τα συμφέροντά του. Σας το είπαμε και χτες, μετέχετε στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών, εκδοτών και τραπεζιτών, που για χρόνια ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό, κι εσείς  δίνετε τη μάχη της σωτηρίας και της επιβίωσης αυτής της ιδιότυπης ολιγαρχίας που είχατε εγκαταστήσει στη χώρα. Λίγη ντροπή επιτέλους» επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης.
«Το πάρτι τελείωσε. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Πάρτε το απόφαση και μην τρελαίνετε με υπερωρίες το φιλόξενο σύστημά σας στα ΜΜΕ. Απλώς εκτίθενται. Και αυτοί και εσείς μαζί τους. Είσαστε το χθες της διαπλοκής, της λάσπης και της χρεωκοπίας  και είμαστε το αύριο, μιας άλλης Ελλάδας με δίκαιη ανάπτυξη, για τους Έλληνες» συνεχίζει και προσθέτει:
«Σύντομο ιστορικό του αποτυχημένου επικοινωνιακού στησίματος:
Με φόντο τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και τις καταθέσεις τραπεζιτών και καναλαρχών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, συζητήθηκαν και ψηφίσθηκαν δύο νομοσχέδια που βάζουν φρένο στις χρόνιες στρεβλώσεις των δημοσίων συμβάσεων, των δημοσίων έργων και των παραχωρήσεων, σε βάρος του ελληνικού λαού.
Όπως ήταν φυσικό και πλέον σύνηθες, η γνωστή παρέα του κλειστού κλαμπ τραπεζιτών, καναλαρχών, εκδοτών και του παλαιού πολιτικού συστήματος(ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) συντονίστηκε με τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει».
«Σήμερα απαντάμε, για μια ακόμη φορά με στοιχεία, για όλες τιςαπόπειρες  αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και για τη λάσπη που ρίχνουν. Γιατί: Με ή χωρίς την άδειά σας, συνεχίζουμε.» καταλήγει ο κ. Σπίρτζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση