GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γέννησε πρώτη φορά στα 63 της χρόνια το παιδί του 78χρονου συζύγου της

Στα 63 της χρόνια γέννησε για πρώτη φορά μια γυναίκα από την Αυστραλία, το παιδί του 78χρονου συζύγου της. Η 63χρονη γέννησε την 1η Αυγ...


Στα 63 της χρόνια γέννησε για πρώτη φορά μια γυναίκα από την Αυστραλία, το παιδί του 78χρονου συζύγου της. Η 63χρονη γέννησε την 1η Αυγούστου ένα υγιές κοριτσάκι. Το παιδί γεννήθηκε στις 34 εβδομάδες κύησης, με καισαρική τομή.
Η 63χρονη έμεινε έγκυος μετά από πολλές απόπειρες, χρησιμοποιώντας έμβρυο από άλλο δότη.
Το 2010, και πάλι στην Αυστραλία, μια γυναίκα είχε γίνει μητέρα στα 60 της χρόνια ενώ το 2005, μια γυναίκα από τη Ρουμανία είχε κάνει ρεκόρ καθώς είχε γίνει μητέρα στα 66 της χρόνια.
Πάντως η απόφαση της 63χρονης να γίνει μητέρα σε τόσο προχωρημένη ηλικία προκάλεσε αντιδράσεις και από την επιστημονική κοινότητα.
«Οι υπεύθυνες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης αρνούνται τη θεραπεία σε γυναίκες άνω των 53 ετών, ηλικία που σηματοδοτεί το τέλος της φυσικής εγκυμοσύνης», αναφέρει στην εφημερίδα Herald Sun, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μόνας, Γκαμπ Κόβαξ. «Αυτό το παιδί θα χρειάζεται φροντίδα μετά από 20 χρόνια και δεν είναι σίγουρο εάν θα μπορεί να την έχει. Τα σώματά μας δεν είναι φτιαγμένα για να αναπαράγουν παιδιά στα 60 χρόνια», προσθέτει ο καθηγητής μιλώντας για έλλειψη υπευθυνότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση