GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποσύρεται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 76χρονου

Με γραπτή του δήλωση, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου ...


Με γραπτή του δήλωση, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου της τραγωδίας της Αίγινας, δηλώνοντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της.

"Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της."

 

Η ποινική δίωξη για κακούργημα

Ποινική δίωξη για κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα ασκήθηκαν στον 76χρονο χειριστή του ταχύπλοου που χθες εμβόλισε στην Αίγινα ένα τουριστικό σκάφος, με τραγικό απολογισμό 4 νεκρούς, ανάμεσα τους και  ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του παιδιού. 

Οπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 76χρονο είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα όπως είναι η πρόκληση ναυαγίου που προκάλεσε τον θάνατο ατόμων και η ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Επίσης, ο 76χρονος πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια και ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τα δικαστήρια Πειραιά συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού. 

Νωρίτερα, κατά την άφιξη του, συγγενείς των θυμάτων που τον περίμεναν στην είσοδο, του επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα εναντίον του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση