GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Airbus φέρνει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα!

Στον απόηχο των αυτόνομων οχημάτων που τελευταία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στη διεθνή αγορά, η γνωστή εταιρεία Airbus προχωρά ένα β...


Στον απόηχο των αυτόνομων οχημάτων που τελευταία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στη διεθνή αγορά, η γνωστή εταιρεία Airbus προχωρά ένα βήμα παραπέρα: σχεδιάζει ιπτάμενα αυτοκίνητα. Κύριος στόχος του εγχειρήματος, θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων κίνησης στους δρόμους που προκαλεί η αυξημένη αστικοποίηση σε όλο τον κόσμο.
Στον δικτυακό της τόπο, η εταιρεία αναφέρεται στις προσπάθειες της προς αυτή την κατεύθυνση και η δοκιμή του πρώτου δοκιμαστικού οχήματος αναμένεται περί το τέλος του 2017. Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας που απαιτείται για την ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων (μπαταρίες, κινητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα αεροπλοΐας) υπάρχει ήδη. Αυτό που μένει να εξελιχθεί είναι η ανάπτυξη συστημάτων που θα επιτρέπουν στο ιπτάμενο αυτοκίνητο να αντιλαμβάνεται με ακρίβεια το περιβάλλον του και να αποφεύγει τυχόν εμπόδια.
Υπάρχουν σχέδια για αξιοποίηση του τελικού προϊόντος ως υπηρεσία ιπτάμενου ταξί, το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά μέσω των smartphones των ενδιαφερόμενων χρηστών. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, αναμένεται μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως για τη νέα εφεύρεση, η οποία θα καλύψει ανάγκες εκατομμυρίων κατοίκων πόλεων και οδηγών αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση