GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεψαν Bitcoin αξίας 72 εκατ. δολαρίων!

Σχεδόν 120.000 μονάδες του ψηφιακού νομίσματος bitcoin αξίας περίπου 72 εκατ. δολαρίων κλάπηκαν από την πλατφόρμα ανταλλαγών Bitfinex...


Σχεδόν 120.000 μονάδες του ψηφιακού νομίσματος bitcoin αξίας περίπου 72 εκατ. δολαρίων κλάπηκαν από την πλατφόρμα ανταλλαγών Bitfinex στο Χονγκ Κονγκ, στη δεύτερη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας που έγινε ποτέ σε ένα τέτοιο ανταλλακτήριο.

Η Bitfinex είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια για το bitcoin. Ο Ζέιν Τάκετ, διευθυντής Κοινότητας και Ανάπτυξης Προϊόντος για την Bitfinex, δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι κλάπηκαν 119.756 νομίσματα bitcoin από τους λογαριασμούς των χρηστών και ότι η εταιρία δεν έχει ακόμα αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί τις ζημίες των πελατών του.

Το Bitcoin κατέγραψε χθες βουτιά άνω του 23% μόλις έγινε γνωστή η κλοπή. Σήμερα ενισχυόταν κατά 1% στα 545,20 δολάρια στην πλατφόρμα BitStamp.

Ο όγκος που εκλάπη αντιστοιχεί στο 0,75% περίπου όλων των bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν η κλοπή έγινε εκ των έσω ή εάν χάκερς κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα από έξω. Χθες, η Bitfinex ανέστειλε τις συναλλαγές μόλις ανακάλυψε την παραβίαση, ενώ ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι διευρευνά το συμβάν και ότι συνεργάζεται με τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση