GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Αυστριακού Καγκελάριου στις κατηγορίες του Ερντογάν

Ο Αυστριακός ομοσπονδιακός Καγκελάριος Κρίστιαν Κερν απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι...


Ο Αυστριακός ομοσπονδιακός Καγκελάριος Κρίστιαν Κερν απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι η Αυστρία δεν σέβεται την ελευθερία γνώμης των οπαδών του.
"Ακριβώς ο σεβασμός από την Αυστρία των ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων είναι που συνιστά τη διαφορά με την κατάσταση στην Τουρκία", επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Αυστριακός Καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η δικαιολόγηση αυταρχικής πολιτικής με τη θρησκεία είναι για την Αυστρία όχι μόνον ασυνήθιστη αλλά και "απολύτως απαράδεκτη".
Είναι αυτονόητο ότι στην Αυστρία το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης, το δικαίωμα των συναθροίσεων και διαδηλώσεων ισχύει και για τις μειονότητες και για τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις, τονίζει στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος θα υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα και για εκείνους των οποίων την πολιτική άποψη δεν συμμερίζεται.
Ο Καγκελάριος προειδοποιεί ότι όποιος απειλεί τους άλλους, κάνει χρήση βίας, καλεί σε κατάδοση, υποδαυλίζει μίσος ή δεν τηρεί τους νόμους κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχει να αντιμετωπίσει την πλήρη σκληρότητα των οργάνων του κράτους.
Όπως είχε ισχυριστεί την Παρασκευή ο Ερντογάν σε ομιλία σε οπαδούς του στην Άγκυρα, η Γερμανία και η Αυστρία αποτελούν απόδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να φροντίσει για τις δικές της υποθέσεις, καθώς εκεί δεν επιτρέπεται να διαδηλώνουν Τούρκοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση