GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Όπερα του Σίδνεϊ ανανεώνεται

Περισσότερα από 138 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει η Αυστραλία προκειμένου να ανακαινίσει την Όπερα του Σίδνεϊ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη α...


Περισσότερα από 138 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει η Αυστραλία προκειμένου να ανακαινίσει την Όπερα του Σίδνεϊ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανακαίνιση που έγινε ποτέ από το 1973 που άνοιξε.
Κάθε χρόνο την Όπερα επισκέπτονται περισσότερα από 8 εκατ. άτομα αποφέροντας περί τα 535 εκατ. ευρώ στα ταμεία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, αν και η βαθμολογία της δίνουν κριτικοί και μουσικοί για την ακουστική της είναι χαμηλή
Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου χρόνου και θα ολοκληρωθεί έως το 2010 και θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της ακουστικής και της προσβασιμότητας και θα μετατραπούν τα αχρησιμοποίητα γραφεία σε ένα φιλικό προς τις οικογένειες Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Όπερας.
«Η Όπερα του Σίδνεϊ είναι το σύμβολο της σύγχρονης Αυστραλίας», δήλωσε ο Τρόι Γκραντ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας και πρόσθεσε: «Είναι ευθύνη μας ως θεματοφύλακες αυτού του εκπληκτικού μέρους να το διατηρήσουμε και να το ανανεώσουμε για όλους τους Αυστραλούς».
Δεσμεύτηκε επίσης, ότι η ανακαίνιση στο κτίριο, η κατασκευή του οποίου βασίστηκε σε σχέδιο του Δανού αρχιτέκτονα Γερν Ούτσον και το κατέστησαν ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κτίρια στον κόσμο, δεν θα βλάψει την χαρακτηριστική εξωτερική όψη του που θυμίζει πανιά ιστιοφόρου.
Παρά τη λαμπρή εμφάνιση της Όπερας τα σχόλια για την ακουστική της δεν είναι καθόλου κολακευτικά. Σε έρευνα που έγινε μεταξύ καλλιτεχνών, θεατών και κριτικών το 2011, από το αυστραλιανό περιοδικό μουσικής Limelight το Θέατρο της Όπερας κατέλαβε την τελευταία θέση, ανάμεσα σε 20 μεγάλες αίθουσες εκδηλώσεων του κόσμου και η Αίθουσα Συναυλιών κατέλαβε την 18η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση