GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορικό διάγγελμα από τον αυτοκράτορα Ακιχίτο της Ιαπωνίας

Σε ένα ιστορικό διάγγελμα θα προχωρήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ακιχίτο, ανακοινώνοντας, εμμέσως, τ...


Σε ένα ιστορικό διάγγελμα θα προχωρήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ακιχίτο, ανακοινώνοντας, εμμέσως, την παραίτηση του από το θρόνο. Πρόκειται μόλις για τη δεύτερη φορά στα 26 χρόνια που είναι στο θρόνο, που ο Ιάπωνας αυτοκράτορας θα μιλήσει στο λαό. Η προηγούμενη φορά που ο Ακιχίτο απευθύνθηκε με διάγγελμα στο λαό ήταν μετά τον πυρηνικό όλεθρο της Φουκουσίμα.

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο 82χρονος Ακιχίτο, θα ανακοινώσει ότι παραχωρεί μέρος των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων του στον 56χρονο γιο του Ναρουχίτο. Ωστόσο, αν και ουσιαστικά πρόκειται για παραίτηση, δεν θα αναφερθεί σε κάτι τέτοιο καθώς δεν προβλέπεται. Η τελευταία φορά που Ιάπωνας αυτοκράτορας παραιτήθηκε ήταν το 1817!

Εδώ και περίπου ένα μήνα, πυκνώνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Ακιχίτο θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον ιαπωνικό θρόνο λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

Δημοσκόπηση του πρακτορείου Kyodo έδειξε ότι το 90% των πολιτών εκτιμούν την προσφορά του αυτοκράτορα στη χώρα, ενώ το 85% δεν θα είχε αντίρρηση να νομιμοποιηθεί η παραίτηση ως επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση