GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπουργείο Εργασίας: Καμία περικοπή συντάξεων

Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις δεν θα γίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ως απάντηση σε δημοσιεύματα εφημερίδ...


Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις δεν θα γίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ως απάντηση σε δημοσιεύματα εφημερίδων που κάνουν λόγο για «αναδρομικό χαράτσι» και «νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις».

Το υπουργείο στην ανακοίνωση του αναφέρεται σε νέο «κύμα παραπληροφόρησης» και «γκρίζας προπαγάνδας» αυτή τη φορά όχι από τα «συνήθη παπαγαλάκια, αλλά και από σοβαρές εφημερίδες».

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Το νέο κύμα παραπληροφόρησης εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6% που θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη.Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται από τους προπαγανδιστές του χάους; Πρώτα-πρώτα ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές ,όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μόνο μία κύρια σύνταξη τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε ΑΥΞΗΣΗ, όχι σε μείωση».

Από το υπουργείο τονίζεται ότι η ισονομία είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. «Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι; Η αλήθεια θα φανεί στα ΑΤΜ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση