GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο ζουν για πολλές δεκαετίες

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι τα όσα φέρνει στο φως μια βρετανική έρευνα του βρετανικού ιδρύματος για την καταπολέμηση του καρκίνου, Macmi...


Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι τα όσα φέρνει στο φως μια βρετανική έρευνα του βρετανικού ιδρύματος για την καταπολέμηση του καρκίνου, Macmillan Cancer Support. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που διαγνώστηκαν με καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους, ζουν πολλές δεκαετίες μετά τη διάγνωση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνον στο Ηνωμένο Βασίλειο, 170.000 άνθρωποι που διαγνώστηκαν με καρκίνο, ζουν ακόμη και 40 χρόνια μετά τη διάγνωση.
Χάριν στην πρόοδο της ιατρικής, ένας άνθρωπος που θα διαγνωστεί με καρκίνο έχει διπλάσιες πιθανότητες να ζήσει για τουλάχιστον μια δεκαετία μετά τη διάγνωση, από τους ασθενείς που διαγιγνώσκονταν με καρκίνο τη δεκαετία του 1970, δείχνουν τα στοιχεία.
Σύμφωνα με τη μελέτη, που έχει τον τίτλο «Cancer Then and Now» (Ο Καρκίνος Τότε και Τώρα), οι αποτελεσματικότερες θεραπείες αλλά και η πιο έγκαιρη διάγνωση συμβάλλουν στη σημαντική αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.
Όπως εξηγεί η καθηγήτρια Jane Maher, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του Macmillan Cancer Support, τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά οι παρενέργειες από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη χημειοθεραπεία και συχνά οδηγούσαν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών και εγκεφαλικών.
Ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, καθώς συχνά οι άνθρωποι που επιβιώνουν του καρκίνου παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης, ως συνέπεια της μάχης με την ασθένεια.
Με πληροφορίες από το BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση