GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χίος - Βανδαλισμοί σε κοινωνική κουζίνα στο Χαλκειός - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Άνω κάτω τα βρήκαν οι Βάσκοι εθελοντές, που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική κουζίνα για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο, όταν έ...


Άνω κάτω τα βρήκαν οι Βάσκοι εθελοντές, που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική κουζίνα για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο, όταν έφτασαν την Κυριακή το πρωί στον χώρο που έχουν στην διάθεσή στους, στο Χαλκειός της Χίου, όπου βρίσκεται το hot spot της ΒΙΑΛ.
Σύμφωνα με την καταγγελία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Zaporeak Proiektua), άγνωστοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού και πέταξαν στο δάπεδο τρόφιμα, που προορίζονταν για τις ανάγκες σίτισης των προσφύγων και μεταναστών, που διαμένουν στις δομές της πόλης.
Το περιστατικό φαίνεται ότι έγινε την νύκτα του Σαββάτου 13 προς Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 κι έγινε αντιληπτό όταν έφτασαν στον χώρο, προκειμένου να μαγειρέψουν.
Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν να μαγειρεύουν για τους πρόσφυγες, ενώ σε λίγες μέρες προγραμματίζουν να φύγουν από το Χαλκειός.
Η εγκατάστασή τους στο Χαλκειός έγινε λόγω της γειτνίασης με την ΒΙΑΛ, αλλά το φαγητό που παρασκευάζουν προορίζεται για τις δομές της πόλης της Χίου, αφού στην ΒΙΑΛ η σίτιση έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.
ΠΗΓΗ: astraparis.gr
Δείτε το βίντεο από το Zaporeak Proiektua:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση