GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια οργή για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου των ΓΧΣ στην Υεμένη

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε...


Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε τη Δευτέρα  ένα νοσοκομείο της πόλης Αμπς, στην Υεμένη, μια περιοχή που οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
"Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των MSF, και άλλοι δύο ασθενείς πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε άλλο νοσοκομείο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε σήμερα την αεροπορική επιδρομή και κάλεσε όλες τις πλευρές να δώσουν ένα τέλος στις εχθροπραξίες και να βρουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.
"Τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό προστατεύονται ρητά από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και οποιαδήποτε επίθεση στρέφεται εναντίον τους ή εναντίον οποιωνδήποτε πολιτών ή υποδομής συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπο του Μπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση