GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήξεραν ότι θα ισοπεδωθεί το Αματρίτσε αλλά αδιαφόρησαν

Το ιταλικό περιοδικό "L'Espresso" ρίχνει τις ευθύνες στη δημοτική αρχή του Αματρίτσε, του χωριού που ισοπεδώθηκε από τον σε...


Το ιταλικό περιοδικό "L'Espresso" ρίχνει τις ευθύνες στη δημοτική αρχή του Αματρίτσε, του χωριού που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, όπου έχασαν τη ζωή τους 278 άνθρωποι.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι 388 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και οι 40 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και έγγραφα που αποκαλύπτει το ιταλικό περιοδικό "L'Espresso", στο σχέδιο που είχε εκπονήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αματρίτσε, προβλέπονταν η καταστροφή και οι κίνδυνοι για τους κατοίκους του, σε περίπτωση σεισμού.

«Είναι όλα γραμμένα στη σελίδα 18 του εγγράφου που κάθε δημοτική αρχή πρέπει να προετοιμαστεί. Ήταν γνωστοί οι κίνδυνοι. Και, όπως είδαμε με τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, δεν έγινε τίποτα για να αποφευχθούν» αναφέρει το δημοσίευμα.

Επίσης το δημοσίευμα τονίζει πως τα περισσότερα κτίρια χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και όποιες παρεμβάσεις ανακαίνισης έγιναν, ήταν τον... προηγούμενο αιώνα!

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας προέβλεπε ακόμη και την ισοπέδωση του ξενοδοχείου Ρώμη το οποίο όντως καταστράφηκε καταπλακώνοντας τουλάχιστον 4 τουρίστες. Οπως αναφέρει η "L' espresso" ήταν από τα κτίρια που είχαν την υψηλότερη υδρογεωλογική αστάθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση