GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι θα γίνει η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Μία ημέρα πριν την τελική διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και σήμερα πραγματοποιείται η προσομοίωση στη Γενική ...


Μία ημέρα πριν την τελική διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και σήμερα πραγματοποιείται η προσομοίωση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στην Καλλιθέα, ενώ θα διεξαχθεί και η κλήρωση για τις αίθουσες στις οποίες θα βρίσκεται ο κάθε υποψήφιος.

Σήμερα ουσιαστικά ολοκληρώνεται η εκπαίδευση, μετά θα σφραγιστούν οι αίθουσες παρουσία των εκπροσώπων των καναλιών και την Τρίτη το πρωί θα ξεκινήσει η διαδικασία, η οποία λέγεται ότι θα κρατήσει έως και τρεις ημέρες. Επί της ουσίας θα υπάρχουν δύο στάδια για τη δημοπράτηση της κάθε άδειας και το πιθανότερο είναι ότι ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.

Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής (η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.

Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ισχυρότατα. Πρόσβαση στο κτίριο έχουν μόνο όσοι έχουν συγκεκριμένη εργασία να κάνουν και θα είναι διαπιστευμένοι εκ των προτέρων. Ο διαγωνισμός διενεργείται από την ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής και το κτίριο θα παραδοθεί προς φύλαξη στην Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, "κανένας απολύτως δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και όσοι επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών για το ηλεκτρονικό σύστημα ή δεν ξέρω τι άλλο το κάνουν γιατί δε θέλουν να πληρώσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση