GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Κατέρρευσε όλο το ιστορικό κέντρο του Αματρίτσε από το σεισμό

Οι νεκροί μόνο στο Αματρίτσε φθάνουν τους 35, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάτι που δημιουργεί ...


Οι νεκροί μόνο στο Αματρίτσε φθάνουν τους 35, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάτι που δημιουργεί φόβους ότι ο τελικός απολογισμός του σεισμού θα είναι σημαντικά βαρύτερος από τον προσωρινό επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και κάνει λόγο για 38 νεκρούς.

Όλο το ιστορικό κέντρο του Αματρίτσε έχει καταρρεύσει και ούτε ένα δημόσιο κτίριο δεν έχει μείνει όρθιο.

Ο δήμαρχος του χωριού δήλωσε με εμφανή συγκίνηση: "είμαστε άνθρωποι του βουνού, δεν το βάζουμε κάτω".

Πολλοί κάτοικοι, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τη νύκτα, δήλωσαν ότι θέλουν να διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητα ώστε να μην απομακρυνθουν από τα πέτρινα σπίτια τους, έστω κι αν αυτά έχουν γκρεμιστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι ενώ 10 νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας προσθέτουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αματρίτσε, στην περιφέρεια Λάτιο, όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, δήλωσε ο πρόεδρος του Λάτιο Νίκολα Ζινγκαρέτι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος του Ακούμολι, κοινότητας που βρίσκεται πολύ κοντά στον επίκεντρο του σεισμού, έκανε λόγο για δύο νεκρούς και για μια μισοκατεστραμμένη πόλη, σε δηλώσεις του στο ιταλικό δημοσιογραφικό πρακτορείο Agi. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια. "Εδώ, είναι μια τραγωδία, έχουμε νεκρούς και κατεστραμμένα κτίρια", δήλωσε.

Ορισμένα μμε δίνουν ωστόσο μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων περιλαμβάνοντας στον απολογισμό τους αυτή την τετραμελή οικογένεια.

Στις 04.36 ώρα Ελλάδος ο σεισμός

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η κύρια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.36, τοπική ώρα (04.36 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της είχε βάθος μόλις 4 χλμ κι εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ένω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση