GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ραχόι ελπίζει ότι έγινε ένα "πρώτο βήμα" προς το σχηματισμό κυβέρνησης

O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι επιβεβαίωσε ότι έγινε ένα «πρώτο βήμα» προς τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μετά...


O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι επιβεβαίωσε ότι έγινε ένα «πρώτο βήμα» προς τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του την Τετάρτη με τον ηγέτη του κόμματος Ciudadanos, Άλμπερτ Ριβέρα.

Οι Ραχόι και Ριβέρα εξήγησαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι συμφώνησαν να υπάρξει διάλογος με επίκεντρο τα «επείγοντα» οικονομικά ζητήματα όπως τον κρατικό προϋπολογισμό και τους τρόπους που θα επιτευχθεί η μείωση του δημοσίου ελλείμματος, όπως έχει υποσχεθεί η Μαδρίτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το γεγονός ότι αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε ώστε να επιλύσουμε τρία ή τέσσερα προβλήματα που τίθενται και είναι σημαντικά για την Ισπανία είναι θετικό» υπογράμμισε ο Ραχόι, ο οποίος εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος σε σύγκριση με χθες, μετά την συνάντηση που είχε με την ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ.

«Εάν δεν διέβλεπα καμία πιθανότητα, δεν θα είχα αποδεχθεί την εντολή (σχηματισμού κυβέρνησης) του βασιλιά», πρόσθεσε ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, διαβεβαιώνοντας ότι προτεραιότητά του είναι να αποφύγει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές για τρίτη φορά σε διάστημα ενός έτους, κάτι που θα ισοδυναμούσε με «όνειδος» έπειτα από τις εκλογικές αναμετρήσεις του Δεκεμβρίου και του Ιουνίου.

Προς το παρόν ο Μαριάνο Ραχόι δεν έχει λάβει παρά τη διαβεβαίωση περί αποχής εκ μέρους του κόμματος του Άλμπερτ Ριβέρα, ωστόσο αυτή η διαβεβαίωση δεν επαρκεί και τον υποχρεώνει να επιδιώξει να πείσει και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να απόσχει. Προς το παρόν το PSOE το αρνείται κατηγορηματικά.

Ο Άλμπερτ Ριβέρα επανέλαβε ότι δεν θα συμμαχήσει με το Λαϊκό Κόμμα όμως θα δεχθεί να διαπραγματευτεί για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τον προϋπολογισμό του Κράτους.

Οι δύο ηγέτες επέμειναν στο πόσο επείγον είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να εγκρίνει έναν προϋπολογισμό από τον Σεπτέμβριο και να ενημερώσει το αργότερο έως τα μέσα Οκτωβρίου την Κομισιόν μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος με στόχο να αποφύγει την επιβολή προστίμου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ισπανία να μειώσει το έλλειμμά της, από το 5,1% του ΑΕΠ το 2015, σε 4,6% το 2016, 3,1% το 2017 και 2,2% το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση