GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουγγαρία: Γουρουνοκεφαλές στα σύνορα για να αποθαρρύνουν τους μετανάστες

Να κρεμάσουν γουρουνοκεφαλές στο φράχτη των συνόρων, προκειμένου να αποθαρρύνονται οι μετανάστες να πλησιάζουν και να περνούν στη χώρ...


Να κρεμάσουν γουρουνοκεφαλές στο φράχτη των συνόρων, προκειμένου να αποθαρρύνονται οι μετανάστες να πλησιάζουν και να περνούν στη χώρα, πρότεινε ευρωβουλευτής της Ουγγαρίας. Ο Γκιόργκι Σόπφλιν, ευρωβουλευτής με το κόμμα Fidesz, του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και καθηγητής στο Λονδίνο, πρότεινε να τοποθετηθούν οι γουρουνοκεφαλές στο φράχτη που ύψωσε η χώρα του στα νότια σύνορα της το 2015, ώστε να μην πλησιάζουν μετανάστες.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωσή του, ο ίδιος δεν απολογήθηκε απλά είπε πως πρόκειται για μια «πειραματική σκέψη, όχι για πρόταση».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν είναι γνωστός για τη σκληρή κριτική που ασκεί στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό ενώ έχει προχωρήσει σε πολλές μονομερείς αποφάσεις για να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές, όπως ο περιβόητος φράχτης που ύψωσε στα νότια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Οκτωβρίου, η Ουγγαρία, θα κάνει δημοψήφισμα, προκειμένου οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να αποφασίσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την πολιτική της ΕΕ περί υποχρεωτικής εγκατάστασης μεταναστών στις χώρες της Ένωσης χωρίς τη συγκατάθεση των Κοινοβουλίων.

Σελίδα στο Facebook, ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ουγγαρία, πρότεινε να τοποθετηθούν στα σύνορα σκιάχτρα φτιαγμένα από λαχανικά.

Την πρόταση αυτή σχολίασε Αντριου Στρόχλαϊν, εκπρόσωπος Τύπου του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στις Βρυξέλλες. «Οι πρόσφυγες φεύγουν από τον πόλεμο και το μαρτύριο και τα ανθρώπινα κεφάλια λαχανικών σας δεν θα τους σταματήσουν», σχολίασε στο Twitter του, σύμφωνα με τον Guardian. Με τη σειρά του Σόπφλιν επανέλαβε την «σκέψη» λέγοντας: «Πράγματι. Οι εικόνες των ανθρώπων θα έπρεπε να απαγορεύονται....Θα συμφωνήσετε ωστόσο ότι οι γουρουνοκεφαλές θα τους αποθαρρύνουν πιο αποτελεσματικά».

1 σχόλιο

  1. Ντροπιάζεται όλη η Ουγγαρία με αυτή τη κίνηση, τι κρίμα , κάποτε δίδασκε πολιτισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση