GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυρίτσης: Καλύτερα δέκα ένοχοι εκτός φυλακής παρά ένας αθώος μέσα

«Κανείς που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο δημοκρατικό τόξο δεν θα διαφωνήσει με το θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο βου...


«Κανείς που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο δημοκρατικό τόξο δεν θα διαφωνήσει με το θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης σε τηλεοπτική συνέντευξη.
Ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυστηρή στο θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος πιστεύει τη φράση ότι «είναι καλύτερα να βρίσκονται 10 ένοχοι εκτός φυλακής, παρά ένας αθώος μέσα.»
Ο Γιώργος Κυρίτσης διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε στο θέμα των συλλήψεων Σακκά – Σεϊσίδη, τόσο επειδή είναι στην επικαιρότητα, όσο επειδή υπήρξαν καταγγελίες των συλληφθέντων για κακομεταχείριση τους από την αστυνομία.
Κληθείς να σχολιάσει αν οι συγκεκριμένες συλλήψεις ήταν επιτυχία της αστυνομίας, ο βουλευτής είπε ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, όταν υπάρχει ένταλμα ακολουθεί η σύλληψη.
Σημείωσε ακόμα ότι από την περίοδο που ανέλαβε υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, τα πράγματα στην αστυνομία έχουν βελτιωθεί.
Ειδικά για τους Σακκά και Σεϊσίδη τόνισε ότι το δικαστήριο θα κρίνει αν είναι ένοχοι, ωστόσο - χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στους δύο συλληφθέντες - είπε ότι υπάρχουν στοιχεία στοχοποίησης στις υποθέσεις που εμπλέκονται.
«Δεν είναι καλή η συμφωνία για το Ελληνικό»
Ο κ.Κυρίτσης, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, δήλωσε ότι αν περνούσε από το χέρι του, θα υλοποιούνταν η μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα ήταν καλύτερη για το δημόσιο συμφέρον.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο κ.Κυρίτσης δήλωσε ακόμη ότι η συμφωνία θα προχωρήσει αναγκαστικά, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος δημόσιου συμφέροντος. Τόνισε μάλιστα ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι καλύτερη από την αρχική, αλλά δεν είναι καλή, και θα είναι ακόμα καλύτερη αν συνεχίζει να βελτιώνεται.
Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το τι μηνύματα στέλνουμε στους επενδύτες, σχολίασε ότι «στέλνουμε το μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι... Υπάρχουν κανόνες».
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών δήλωσε ότι «πρόκειται για τον σωστό τρόπο, η διαδικασία τηρείται απρόσκοπτα, ενώ αν η αντιπολίτευση είχε τηρήσει άλλη στάση στο θέμα του ΕΣΡ τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση